Η ASUS GeForce RTX 4090 ROG Matrix αποκαλύπτεται στην Computex 2023

Η ASUS αποκάλυψε και επίσημα στη φετινή Computex 2023 τη νέα της και ισχυρότερη GPU, ROG Matrix GeForce RTX 4090, η σημαντικότερη ίσως μετά την GTX 980 Matrix του 2014! (Δεν μετράμε την 2080)

Σύμφωνα με την ASUS, η GeForce RTX 4090 ROG Matrix είναι η πιο premium Ada GPU που έχουν κατασκευάσει ποτέ και πλαισιώνεται από ένα all-in-one κύκλωμα υδρόψυξης. Αξιοσημείωτη είναι και η έλλειψη ανεμιστήρα από το shroud, κάτι που εξηγούμε αμέσως.

Κάνει χρήση ενός μεταλλικού πλαισίου με όμορφη σχεδίαση και δεν διαθέτει ανεμιστήρες στην περιοχή του καλύμματος, αλλά έρχεται με έναν μικροσκοπικό ανεμιστήρα μέσα σε όλο το περίβλημα, διασφαλίζοντας το airflow. Η ψύξη της κάρτας συμβαίνει χάρη σε μια υδρόψυξη AIO που έρχεται με ψυγείο μεγέθους 360mm.

Η ASUS αναφέρει ότι χρησιμοποιεί binned AD102 GPU chips από την NVIDIA σε αυτή την κάρτα, και περιμένουμε ταχύτερα core clocks από όλες τις RTX 4090 της αγοράς.

Για τους ανεμιστήρες, η ASUS χρησιμοποιεί τους νέους της σειράς ROG MF-12S ARGB, οι οποίοι συνδέονται μαγνητικά και μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε περισσότερους σε σειρά.

Πρόκειται για τους ίδιους ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται στις υδροψύξεις Ryujin III που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Το ψυχρό base plate καλύπτει επίσης τα VRM και τις μνήμες με την ειδική της σχεδίαση, και έτσι δε χρειάζεται ανεμιστήρας στο κάλυμμα της ψύκτρας.

Η εταιρία χρησιμοποιεί επίσης liquid metal στον πυρήνα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή είναι η πρώτη GPU που χρησιμοποιεί ένα τέτοιο υλικό.

Επιπλέον, η ASUS ενσωματώνει ένα πιο ισχυρό σύστημα παρακολούθησης της ισχύος και των θερμοκρασιών με αισθητήρες στα choke και τα VRM. Μαζί, βρίσκουμε και τη νέα λειτουργία στην εφαρμογή GPU Tweak III που ενημερώνει αν η σύνδεση Gen5 12VHPWR είναι σωστά τοποθετημένη και συνδεδεμένη στην κάρτα γραφικών, ένα εξαιρετικό feature για όσους ακολουθούν τα πρόσφατα σκάνδαλα στο χώρο του PC.

Μιας και πρόκειται για την κορυφαία κάρτα της ASUS, περιμένουμε η τιμή της να ξεπεράσει τα $2000 όταν κυκλοφορήσει.

Πηγή.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα