Η Intel θέλει να φέρει το AI σε όλα τα PC

Η Microsoft και η Intel συνεργάζονται για να προωθήσουν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο PC, κυρίως με τη νέα γενιά επεξεργαστών Meteor Lake.

Στο συνέδριο Build 2023 της Microsoft, η Intel και η Microsoft δείχνουν τις δυνατότητες AI-enabled, επερχόμενων επεξεργαστών Intel Meteor Lake για PC.

Αξιοποιώντας τη μοναδική διαχωρισμένη αρχιτεκτονική των επεξεργαστών Meteor Lake, η Intel και η Microsoft ενεργοποιούν νέες λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη για τους χρήστες PC – συμπεριλαμβανομένων νέων λειτουργιών πολυμέσων, όπως η αυτόματη ανανέωση και η ανίχνευση επεξεργασίας σκηνών στο Adobe Premiere Pro και η αποτελεσματικότερη μηχανική μάθηση.

Meteor Lake: Μeteor: Φέρνοντας υψηλές AI επιδόσεις στο PC

Οι Meteor Lake σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη όχι μόνο των προσωπικών υπολογιστών, αλλά και του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία.

Ξεκινά με το σχεδιασμό system-on-chip (SoC) “chiplet” που επιτρέπει στην Intel να παρέχει προηγμένες πνευματικές ιδιότητες (IPs) και διαδικασίες αιχμής για τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων που σχετίζονται με το τμήμα και τη μείωση της ισχύος.

Αυτό επέτρεψε στο Meteor Lake να είναι η πρώτη πλατφόρμα PC της Intel που διαθέτει ενσωματωμένη νευρωνική VPU, μια ειδική μηχανή AI ενσωματωμένη απευθείας στο SoC για την αποδοτική εκτέλεση μοντέλων AI.

Με τη νέα νευρωνική VPU σε συνδυασμό με ισχυρούς επιταχυντές AI στη CPU και την GPU, τους οποίους η Intel υποστηρίζει εδώ και αρκετές γενιές, το Meteor Lake θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της καινοτομίας και των εμπειριών PC για καταναλωτές και επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η Intel και οι συνεργάτες της στην κατηγορία των PC βρίσκονται στην αρχή ενός συναρπαστικού πολυετούς ταξιδιού μετασχηματισμού σε κλίμακα με επιτάχυνση της AI.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, η Intel στοχεύει στην αποστολή εκατομμυρίων μονάδων του Meteor Lake με την ειδική μηχανή AI. Καθώς η Intel κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο με τις επόμενες γενιές προϊόντων, αυτή η μαζική αύξηση της κλίμακας και του όγκου θα θέσει εμπειρίες επιταχυνόμενης AI στα χέρια εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων και θα επιτρέψει την έξυπνη συνεργασία, την ταχύτητα επεξεργασίας και τις δυνατότητες που απαιτούνται για την προώθηση πρωτοφανών αλλαγών.

Intel και Microsoft – Ενεργοποιώντας το οικοσύστημα των συνεργατών για το PC

Μαζί, το Meteor Lake και τα Windows 11 θα κλιμακωθούν σε όλο το οικοσύστημα με τους συνεργάτες OEM και ISV της Intel και της Microsoft. Πρόκειται για μια συνεργασία για την οποία και οι δύο ομάδες είναι απίστευτα ενθουσιασμένες. Και για την κοινότητα των προγραμματιστών που είναι τόσο σημαντική για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, τα Windows αντιπροσωπεύουν το ιδανικό μέρος για την εκτέλεση μοντέλων AI ώστε να προσεγγιστεί αυτή η τεράστια βάση χρηστών.

Πληροφορίες από το blog post της Intel.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα