Sony Project Q: Η απάντηση στις φορητές κονσόλες, αλλά όχι ακριβώς

Η Sony επιβεβαίωσε την ανάπτυξη μιας φορητής συσκευής με την ονομασία Project Q, η οποία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase.

Το Project Q θα διαθέτει οθόνη 8 ιντσών, ικανή να τρέξει παιχνίδια σε 1080p και 60fps μέσω Wi-Fi. Θα διαθέτει επίσης adaptive triggers και haptic feedback παρόμοια με το χειριστήριο DualSense.

Η φορητή συσκευή Q αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, μαζί με τα Bluetooth ακουστικά PlayStation earbuds, ωστόσο η Sony δεν έχει αποκαλύψει την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας ή λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή.

Να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια που παίζονται στη φορητή συσκευή Q πρέπει να είναι εγκατεστημένα στο PlayStation 5 σας. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να συνοδεύσει το PS5 και όχι να είναι αυτόνομη παιχνιδομηχανή, όπως το Steam Deck ή το ASUS Ally. Ωστόσο, η Sony είναι γνωστή για την υπηρεσία cloud gaming και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί αλλαγές σε αυτήν, γεγονός που υποδηλώνει ότι το cloud gaming μπορεί να προστεθεί στο Q στο μέλλον.

Η Sony δεν μας έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με το αν το Project Q θα επιτρέπει το streaming παιχνιδιών εκτός του τοπικού δικτύου. Η λειτουργία Remote Play της Sony υποστηρίζει επί του παρόντος συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, αν και οι χρήστες ενδέχεται να χρειαστεί να συνδέσουν τη συσκευή με ένα τηλέφωνο ή ένα hotspot, καθώς η Sony έχει αναφέρει μόνο τη συνδεσιμότητα Wi-Fi.

Οι φήμες σχετικά με τη φορητή συσκευή της Sony εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του έτους και αρκετές λεπτομέρειες έχουν επιβεβαιώθηκαν με την ανακοίνωση από την εταιρία.

Η συσκευή βασίζεται στο Remote Play, δεν λειτουργεί ως συσκευή cloud gaming, διαθέτει οθόνη LCD 8 ιντσών, έχει ομοιότητα με το χειριστήριο DualSense και υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση και ρυθμό καρέ 1080p και 60fps αντίστοιχα. Η φημολογούμενη κωδική ονομασία της φορητής συσκευής ήταν Q Lite, η οποία είναι παρόμοια με την ονομασία Project Q που ανακοίνωσε η Sony.

Με το Project Q, η Sony φαίνεται να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα των φορητών συσκευών gaming. Ενώ το Nintendo Switch έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, οι νεότεροι ανταγωνιστές, όπως το Steam Deck της Valve και το ROG Ally της Asus, παρέχουν εναλλακτικές επιλογές για την αναπαραγωγή σύγχρονων παιχνιδιών σε πιο ισχυρό υλικό από το γηρασμένο Switch.

Το Project Q έχει το δικό του μοναδικό χαρακτηριστικό στο ότι μπορεί να μεταδίδει παιχνίδια μόνο μέσω Wi-Fi, κάτι που αποτελεί ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό που συναντάμε συχνά στα προϊόντα της Sony. Αν οι παίκτες ενδιαφέρονται για μια φορητή συσκευή που κατασκευάστηκε από τη Sony για να παίζουν τα τελευταία παιχνίδια PlayStation, θα πρέπει να σκεφτούν να κάνουν οικονομία για το Project Q.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν game streaming από το PS5 τους, η φορητή συσκευή της Sony δεν είναι η μόνη επιλογή. Το Remote Play μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές iPhone, Android, Windows και macOS. Επιπλέον, υπάρχει η εφαρμογή Chiaki για Linux η οποία μπορεί να εγκατασταθεί στο Steam Deck φέρνοντας τη λειτουργία Remote Play της Sony!

Σε άλλα νέα, η Sony στο PlayStation Showcase, μας έδειξε και τα ασύρματα, Bluetooth ακουστικά που θα φέρουν lossless audio τόσο στο PS5 όσο και στο PC.

Πηγή: The Verge.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα