Το φλασάρισμα των Nvidia RTX 30, 40 Series πιο εύκολο από ποτέ

Δωρεάν εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να φλασάρουν το BIOS GPU για υψηλότερες επιδόσεις.

Ένα νέο δωρεάν εργαλείο ανοιχτού κώδικα με την ονομασία nvflashk έρχεται από τα άδυτα των forums γνωστού site και υπόσχεται να φλασάρει όλες τις νεότερες κάρτες γραφικών της Nvidia, όπως τις RTX 40 αλλά και τις RTX 30 και RTX 20 – μια διαδικασία που ήταν μέχρι πρότινος δύσκολη έως αδύνατη.

Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να φλασάρουν το BIOS της GPU τους με μια άλλη έκδοση που έχει υψηλότερο power limit και κατ’ επέκταση, υψηλότερους χρονισμούς. Αυτό αναμφίβολα θα οδηγήσει σε υψηλότερες επιδόσεις τόσο σε gaming όσο και σε συνθετικά μετροπρογράμματα.

Το εργαλείο δημιουργήθηκε από έναν developer ο οποίος προσπάθησε να φλασάρει το BIOS της κάρτας γραφικών του και κατάφερε να ξεπεράσει τους μηχανισμούς προστασίας που υπάρχουν στις καινούργιες κάρτες της Nvidia. Ο προγραμματιστής υπόσχεται να προσθέσει και interface στο πρόγραμμα, καθώς όπως και το αρχικό Nvflash, τρέχει από γραμμή εντολών.

Η συμβατότητα περιλαμβάνει τις κάρτες της σειράς RTX 30 μέχρι την τελευταία σειρά RTX 40. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση του BIOS οποιασδήποτε Nvidia GPU, συμπεριλαμβανομένων των καρτών Founders Edition.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το flash του BIOS της GPU είναι μια επικίνδυνη διαδικασία. Αν κάτι πάει στραβά, μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά στην κάρτα, και το recovery είναι μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία, ειδικά εάν κάποιος δε διαθέτει και κάποια δεύτερη GPU στη κατοχή του. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιείτε το nvflashk μόνο αν είστε άνετοι με τους κινδύνους που εμπεριέχονται.

Μέχρι στιγμής, μερικοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία το nvflashk για να αυξήσουν την απόδοση των GPU τους. Ωστόσο, άλλοι ανέφεραν ότι το εργαλείο προκάλεσε προβλήματα με την αναφορά ανεμιστήρων στο MSI Afterburner.

Σε κάθε περίπτωση προχωράτε με δική σας ευθύνη!

Βρείτε την εφαρμογή στο Github και τη συζήτηση στα φόρουμς.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα