Νέοι Intel CPUs στον ορίζοντα: Πληροφορίες για τις επόμενες γενιές

Η Intel επιβεβαίωσε επίσημα τα σχέδιά της για τις επόμενες γενιές CPU, με κωδική ονομασία Arrow Lake, Lunar Lake και Panther Lake.

Αυτοί οι επεξεργαστές αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2024 και το 2025 και θα διαθέτουν διάφορα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Η Arrow Lake θα είναι η πρώτη οικογένεια επεξεργαστών της Intel που θα κατασκευαστεί στη νέα μέθοδο κατασκευής 20A της εταιρίας. Η νέα μέθοδος αναμένεται να προσφέρει σημαντικά κέρδη απόδοσης και αποδοτικότητας σε σχέση με τα τρέχοντα 10nm της Intel.

Οι Arrow Lake αναμένονται επίσης να διαθέτουν νέα αρχιτεκτονική, με πυρήνες που θα ονομάζονται Redwood Cove. Περιμένουμε περισσότερα γι’ αυτούς σχετικά σύντομα.

Οι Lunar Lake θα είναι επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας σχεδιασμένοι για φορητές συσκευές. Θα κατασκευαστούν στο νέο κόμβο διεργασίας 18A της Intel. Ο Lunar Lake αναμένεται να διαθέτει μια νέα αρχιτεκτονική, με την κωδική ονομασία Meteor Lake.

Τέλος, οι Panther Lake θα γίνει η πρώτη οικογένεια CPU της Intel που θα κατασκευαστεί στο νέο κόμβο διεργασίας 18A της εταιρείας. Αναμένεται να διαθέτει μια νέα αρχιτεκτονική πυρήνα, με την κωδική ονομασία Cougar Cove.

Η επερχόμενη σειρά CPU της Intel είναι ένα σημάδι ότι η εταιρεία θέλει να ανταγωνιστεί σοβαρά την AMD. Οι νέες CPUs αναμένεται να προσφέρουν σημαντική αύξηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας, ενώ θα διαθέτουν και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά.

Το λανσάρισμα αυτών των νέων CPU αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά των CPU και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει η AMD.

Πηγή: Intel.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα