Αυτοί είναι οι επεξεργαστές Intel Core 14ης γενιάς!

Οι πρώτες πληροφορίες για τους επερχόμενους επεξεργαστές Raptor Lake Refresh 14ης γενιάς της Intel έρχονται από διαρροή σε κινέζικο site.

Δεν βλέπουμε καμία έκπληξη εδώ, αφού πρόκειται ουσιαστικά για τους ίδιους επεξεργαστές όπως οι τωρινοί Raptor Lake. Ωστόσο, παρατηρούμε την αναμενόμενη αύξηση στους χρονισμούς καθώς και την προσθήκη ενός μοντέλου με τρεις ομάδες πυρήνων Efficiency (E cores), όπως είχε διαρρεύσει στο παρελθόν.

Αυτό το μοντέλο είναι ο Core i7-14700K, ο οποίος καταλήγει με την πλήρη διάταξη των οκτώ ισχυρών Raptor Cove P-cores καθώς και τα τρία τέταρτα τους Gracemont E-core die. Αυτό το chip δεν διαθέτει το Thermal Velocity Boost του Core i9, με αποτέλεσμα η μέγιστη συχνότητά του να είναι ‘μόνο’ 5.6 GHz – μια αύξηση 200 MHz σε σχέση, φερ ειπείν, με τον Core i7-13700K.

Την ίδια στιγμή, ο κορυφαίος Core i9-14900K έχει εξαιρετικά παρόμοιες προδιαγραφές με την ταχύτερη CPU της Intel τρέχουσας γενιάς, τον Core i9-13900KS.

Και τα δύο τσιπ μπορούν θεωρητικά να φτάσουν τα 6 GHz αν οι θερμικές συνθήκες το επιτρέπουν, αν και το κομμάτι 14ης γενιάς κερδίζει 300 MHz στη μέγιστη συχνότητα turbo χωρίς Turbo Boost Max και Thermal Velocity Boost, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική απόδοση πολλαπλών πυρήνων θα πρέπει να είναι αυξημένη.

Τέλος, ο Core i5-14600K κερδίζει μια ώθηση 200 MHz στη μέγιστη ταχύτητα turbo των Performance cores, μια αύξηση 100 MHz στη μέγιστη ταχύτητα turbo των E-cores, και τίποτα άλλο. Από τη στιγμή που ο Core i5-13600K είναι ο αγαπημένος πολλών από την οικογένεια των Raptor Lake λόγω της εξαιρετικής gaming απόδοσης και της καλής γενικά τιμολόγησης, και φαίνεται ότι ο 14600K θα συνεχίσει την παράδοση.

Πηγή: HotHardware.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα