Η EK Water Blocks κάνει το Sony PlayStation 5 υδρόψυκτο!

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο προϊόν που πιθανότατα θα απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς gamers που αναζητούν την απόλυτα καλύτερη απόδοση και ψύξη για την κονσόλα τους και σίγουρα απαιτεί αρκετή εξοικείωση από την πλευρά του χρήστη.

Το waterblock ακούει στο όνομα EK-QuantumX CoolingStation και ψύχει τόσο το SoC όσο και τη μνήμη (VRAM) του PS5, ενώ μπορεί να βοηθήσει στη σημαντική μείωση των θερμοκρασιών. Παράλληλα, όπως συμβαίνει και στο τυπικό PC hardware, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες οδηγούν και στη βελτίωση των επιδόσεων αλλά και στην αξιοπιστία, καθώς και στην πιο αθόρυβη λειτουργία.

Η κατασκευή έρχεται με αποστάτες και μπορεί να προστεθεί σε ένα υπάρχον κύκλωμα υδρόψυξης, ή να τοποθετηθεί σε ένα mATX κουτί, αφού απαιτεί την πλήρη αποσυναρμολόγηση της κονσόλας – μόνο το PCB της κονσόλας θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό του EK-QuantumX CoolingStation.

Ωστόσο, η υδρόψυξη ενός PlayStation 5 δείχνει να είναι ακριβή και πολύπλοκη. Είναι αξιοσημείωτο ότι η παρέμβαση ή τροποποίηση του PlayStation 5 με οποιονδήποτε τρόπο θα ακυρώσει την εγγύηση, οπότε και αυτή η πρόταση της EK Water Blocks δεν έρχεται χωρίς τα disclaimers της.

Συνολικά, θα λέγαμε ότι το waterblock είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν που απευθύνεται σε ένα πολύ μικρό αγοραστικό κοινό, κυρίως λόγο της τιμολόγησης αλλά και λόγω του ότι ακυρώνει την εγγύηση της κονσόλας. Ωστόσο, θεωρώ επίσης ότι είναι ένα πολύ εντυπωσιακό προϊόν και είναι πιθανό να απευθύνεται σε όσους αναζητούν την απόλυτη καλύτερη απόδοση και ψύξη για την κονσόλα τους.

Το κόστος αυτού; 449.90€ μέσα από το site της EK Water Blocks.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα