Ένα SUPER event ετοιμάζει η Nvidia τον Ιανουάριο στη CES 2024

Όσοι καταλάβατε περί τίνος πρόκειται, η Nvidia θα μας χαρίσει ακόμα μια σειρά καρτών γραφικών RTX 40 και θα κυκλοφορήσει ενδεχομένως τον Φεβρουάριο.

Το event ονομάζεται Nvidia Special Address και σε αυτό θα δούμε, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φήμες, μια αναβαθμισμένη σειρά RTX 40 καρτών γραφικών με λίγο καλύτερα specs από την τωρινή γενιά.

Η CES είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας και προσελκύουν κατασκευαστές από τον χώρο της τεχνολογίας αλλά και του PC hardware. Πολλές από τις γνωστές εταιρίες στον χώρο του PC θα βρίσκονται εκεί.

Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά τα specs, οι φήμες αναφέρονται για την ώρα σε τρία μοντέλα:

  • RTX 4080 SUPER 16GB
  • RTX 4070 Ti SUPER 16GB
  • RTX 4070 SUPER

Όσον αφορά τις μνήμες, η φημολογούμενη RTX 4070 Ti SUPER λέγεται ότι θα φέρει 16GB GDDR6X μνήμη, έναντι των 12GB που είχε το αρχικό μοντέλο, το οποίο με τη σειρά του αποτελούσε την unlaunched RTX 4080 των 12GB!

Οι πυρήνες αναμένονται και αυτοί φουσκωμένοι κατά 5 με 10% από τις τωρινές κάρτες γραφικών διατηρώντας το ίδιο TDP αλλά σίγουρα υψηλότερες επιδόσεις.

Απ’ ότι φαίνεται, η Nvidia πραγματοποιεί μια επιχείρηση ‘σκούπα’ με τις SUPER, επαναχρησιμοποιώντας πιθανόν κάποια die που προορίζονταν για πιο high end μοντέλα, και επανδιαθέτοντάς τα στην αγορά.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα