Το gaming monitor της ASUS με διπλή λειτουργία 4K και 1080p έως και τα 480Hz!

Η ASUS είναι ο νεότερος κολοσσός gaming περιφερειακών που παίρνει μέρος στην κούρσα των οθονών OLED διπλής λειτουργίας, ακολουθώντας τα βήματα της LG και της HP.

Η εταιρεία παρουσίασε ένα teaser για την επερχόμενη ROG Swift OLED PG32UCDP, η οποία θα διαθέτει μια οθόνη με εναλλασσόμενη λειτουργία, ικανή να αποδίδει είτε ανάλυση 4K στα 240Hz είτε ανάλυση 1080p στα 480Hz.

Αυτή η διπλή λειτουργία γίνεται τάση μεταξύ των οθονών gaming υψηλών προδιαγραφών, προσφέροντας στους χρήστες την ευελιξία να επιλέγουν τις βέλτιστες ρυθμίσεις για τις συγκεκριμένες ανάγκες τους στο gaming.

Για τους competitive gamers, η λειτουργία 1080p 480Hz παρέχει την απόλυτη απόκριση, ενώ όσοι δίνουν προτεραιότητα στην οπτική πιστότητα μπορούν να επιλέξουν τη ρύθμιση 4K 240Hz.

Πηγή: The Verge.

Η ROG Swift OLED PG32UCDP φαίνεται να χρησιμοποιεί το ίδιο OLED πάνελ με το 32GS95UE της LG και το Omen Transcend της HP, πράγμα που υποδηλώνει παρόμοια επίπεδα αντίθεσης, χρωματικής ακρίβειας και συνολικής ποιότητας εικόνας.

Ενδιαφέρον αποτελεί το ότι η ASUS παρουσίασε επίσης το ROG Swift OLED PG32UCDM στην Gamescom 2023, το οποίο διέθετε οθόνη QD-OLED με ανάλυση 4K και ρυθμό ανανέωσης 240Hz.

Αυτό το μοντέλο όμως, δεν φαίνεται να διαθέτει τη λειτουργία 1080p 480Hz, δημιουργώντας πιθανή σύγχυση στους καταναλωτές. Με τη διαφορά να εντοπίζεται μονάχα σε ένα γράμμα στα ονόματα των μοντέλων τους, οι αγοραστές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με την αγορά τους.

Το ποια είναι καλύτερη εξαρτάται από το τι ζητάει ο κάθε gamer. Αυτοί που αναζητούν τους υψηλότερους ρυθμούς ανανέωσης για competitive gaming μπορεί να προτιμήσουν την PG32UCDP, ενώ όσοι εκτιμούν τόσο την οπτική πιστότητα όσο και την ομαλή κίνηση θα μπορούσαν να επιλέξουν την PG32UCDM.

Με πληροφορίες από το βίντεο της ASUS και στο site της.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα