Νέα κύματα απολύσεων στη βιομηχανία του gaming

Δεν είναι κρυφό ότι η βιομηχανία του gaming περνάει δύσκολα και το 2024 φαντάζει ίσως να είναι χειρότερο από το 2023 από πλευράς απολύσεων με μεγάλα game studiο και publishers να απολύουν μαζικά χιλιάδες εργαζόμενους.

Μετά την Activision Blizzard και τους 1900 εργαζόμενους που απέλυσε στις 25 Ιανουαρίου, δεκάδες μικρά και μεγάλα game studios ακολουθούν την ίδια τακτική με απολύσεις σε βασικούς τομείς του game development.

Οι νεότερες προσθήκες στη λίστα είναι η Electronic Arts. Η εταιρία σταματά τη διαθεσιμότητα δύο mobile παιχνιδιών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση “μιας μικρής ομάδας ατόμων”, χωρίς να αναφέρει περισσότερα.

Τα PlayStation Studios ακολούθησαν πριν από περίπου 24 ώρες απολύοντας περίπου 900 άτομα, ενώ την ίδια στιγμή, η Deck Nine Games, που έφτιαξε τη σειρά Life is Strange, απέλυσε το 20% της, δηλαδή περίπου 25-30 άτομα.

Η δημιουργός του Disco Elysium, ZA/UM, ακύρωσε την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού και απολύει το ένα τέταρτο των ανθρώπων της (περίπου 25 άτομα), μεταξύ των οποίων και ένα βασικό μέλος του βραβευμένου παιχνιδιού Disco Elysium.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα παρατηρείται αυξημένη ‘κινητικότητα’ όσον αφορά τις απολύσεις και η κατάσταση δείχνει χειρότερη από το 2023.

Πέρυσι, εταιρίες όπως η Unity Software με την ομώνυμη μηχανή γραφικών που απέλυσε όλους τους εργαζόμενους της Weta Digital, η Amazon Games και η Bungie προχώρησαν και αυτές σε απολύσεις από 100 άτομα η καθεμία, ενώ υπήρχαν δεκάδες ακόμα μικρότερα game studios, developers και publishers που ακολούθησαν την ίδια γραμμή.

Αυτό μας αποδεικνύει ότι οι περισσότερες εταιρίες προσλαμβάνουν κόσμο με στόχο ένα και μόνο project και έπειτα προχωρούν σε απολύσεις για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους και να ‘περιορίσουν τη ζημιά’ μετά την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού.

Αυτό ωθεί πολλές εταιρίες στην δημιουργία ‘εργολαβικών σχέσεων’ χωρίς να χρειάζεται να ‘διατηρεί’ εργαζόμενους στο εργατικό δυναμικό της για πολύ καιρό. Το για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτό, μένει να το δούμε και φέτος, όπου αναμένονται ακόμα μεγαλύτερα κύματα απολύσεων από τους ειδικούς.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα