Αρκετά θερμό το Apple M3 MacBook Air: ‘Χτυπάει’ 114C σε πολλές περιπτώσεις

Η Apple άλλαξε ριζικά το νέο της MacBook Air το οποίο εφοδιάζεται πλέον με το M3 chip, όμως χωρίς την ύπαρξη ανεμιστήρα οι θερμοκρασίες ξεφεύγουν.

Το νέο MacBook Air βασίζεται στο σύγχρονο και αρκετά γρήγορο M3 chip της Apple και οι επιδόσεις του βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Αυτό που ουσιαστικά άλλαξε η Apple σε σχέση με τα παλιότερα MacBook Air είναι η σχεδίαση, η οποία αφήνει πίσω της την ελαφρώς κυρτή βάση και ακολουθεί το ίδιο design των MacBook Pro που γνωρίζουμε από το 2017.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο εσωτερικό η απουσία ενεργού συστήματος ψύξης εξακολουθεί να υπάρχει. Πιο ειδικά, παρά το ισχυρότερο chip που έχουμε στο εσωτερικό, η Apple φαίνεται πως χρησιμοποιεί το ίδιο βασικό σύστημα ψύξης με το παρελθόν, κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στις θερμοκρασίες.

Χρήστες και reviewers κάνουν λόγο για υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 114 βαθμούς Κελσίου σε εφαρμογές όπως το Cinebench και το 3DMark. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ανοχές στη θερμοκρασία για το συγκεκριμένο chip δείχνουν αυξημένες, και μόνο μετά τους 114 βαθμούς ξεκινάει ενεργά το throttling για να περιορίσει τις επιδόσεις.

Η απόκλιση όμως σε σχέση με ένα MacBook Pro είναι μικρή και απορρέει κυρίως από τη διαφορά στο TDP που έχουν τα chip (10W στο Air και 20W στο Pro).

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα