Intel Core i9 14900KS: Με συχνότητες 6.2GHz, στις 14 Μαρτίου με $689!

Ο κορυφαίος ξεκλείδωτος της Intel για το LGA1700 αναμένεται να βγει στα καταστήματα στις 14 Μαρτίου και πηγές εκτιμούν ότι το υψηλό κόστος των $699 είναι αρκετό για τους enthusiasts.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Intel, η εταιρία ετοιμάζει ένα ακόμα ‘halo’ προϊόν για την high end αγορά το οποίο ακούει στο όνομα Intel Core i9-14900KS. Από τον Οκτώβριο που κυκλοφόρησαν οι 14ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές γνωρίζαμε για την πιθανή ύπαρξη του KS μοντέλου, αφού είναι μια τακτική που συμβαίνει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Intel Core i9-14900KS ετοιμάζεται και θα εμφανιστεί στα καταστήματα στις 14 Μαρτίου. Κάποια καταστήματα μάλιστα τον έχουν ήδη στις αποθήκες τους, ενώ extreme overclockers με καλές διασυνδέσεις στην Intel τον έχουν και αυτοί για τις δοκιμές τους.

Τα specs του συγκεκριμένου έχουν ως εξής: Η Intel πήρε σαν βάση τον 14900K που γνωρίσαμε από το λανσάρισμά του τον Οκτώβριο του 2023 και προσθέτει 200MHz στην Turbo συχνότητα λειτουργίας (σσ. οπότε σε έναν πυρήνα έχουμε 6.2GHz) και αυξάνει το συνολικό TDP από τα 125W στα 150W.

Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν ‘διαλεγμένο’ 14900K, και με τα yield (την ποιότητα των chip που βγαίνουν από το εργοστάσιο) να γίνονται ολοένα και υψηλότερα, αποτελεί μια ‘γνωστή’ τακτική εδώ και χρόνια.

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει το εν λόγω chip και αυτό είναι η κατανάλωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πλήρες φορτίο, το CPU μπορεί να καταναλώσει μέχρι και τα 430W και με θερμοκρασίες πάνω από 85 βαθμούς Κελσίου.

Χρήστης με το ψευδώνυμο pakhtunov (φωτό) δοκίμασε τον επεξεργαστή και τον έκανε delid (η διαδικασία αφαίρεσης του heatspreader από την επιφάνεια του package), με αρκετά θετικά αποτελέσματα όπως μειωμένες θερμοκρασίες και κατανάλωση (82 βαθμούς με 409W).

Αυτό μας δείχνει για ακόμα μια φορά ότι η διαδικασία του delid αποφέρει θετικά αποτελέσματα, ιδίως για τους enthusiasts που θα υποβάλουν το εν λόγω chip σε μεγάλα και ‘επίπονα’ gaming sessions.

Από πλευράς επιδόσεων, όπως δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες της Intel, ο επεξεργαστής αντανακλά τον καλύτερο εαυτό της εταιρίας με ανταγωνιστικά νούμερα τόσο σε gaming όσο και σε εφαρμογές παραγωγικότητας.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα