FSR 3.1: Η επόμενη γενιά του upscaler της AMD στο GDC 2024

Το FSR 3 ανανεώθηκε στο φετινό GDC και η AMD υπόσχεται όχι μόνο άφθονες βελτιώσεις, αλλά και ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη.

Η τεχνολογία FidelityFX Super Resolution στην 3η έκδοσή της έχει ήδη υποστηρικτές καθώς αποτελεί την καλύτερη υλοποίηση της AMD από πλευράς ποιότητας εικόνας σε πάνω από 40 παιχνίδια. Στο GDC 2024 ανακοινώθηκε και η έκδοση FSR 3.1 την οποία θα δούμε στο PC σχετικά σύντομα.

Το νεότερο πρότυπο υπόσχεται ακόμα πιο καθαρή εικόνα και μειωμένο flickering και ghosting, δύο από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα ίσως αντίστοιχων τεχνολογιών του χώρου.

Ένα από τα σημαντικότερα νέα είναι και το ότι το FSR 3.1 θα βρεθεί επίσημα και στην πλατφόρμα του Xbox αλλά και σε Vulkan-based games, οπότε θα ανοίξει ακόμα περισσότερο την υποστήριξη σε τίτλους που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να λάβουν τις βελτιώσεις.

Το πρώτο παιχνίδι που θα λάβει υποστήριξη για το FSR 3.1 θα είναι το Ratchet & Clank: Rift Apart. Η διαθεσιμότητα της νέας έκδοσης θα ξεκινήσει από το Q2 του 2024 και θα δούμε περισσότερα παιχνίδια να το υποστηρίζουν ήδη από φέτος.

AMD.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα