GDC 2024: Η Nvidia στο επίκεντρο με AI χαρακτήρες που ‘ζωντανεύουν’ στο Covert Protocol

Το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών μας έδειξε η Nvidia στο φετινό GDC 2024 με το Covert Protocol και τους AI χαρακτήρες να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο Game Developers Conference (GDC) όλα περιστρέφονται γύρω από το AI για ακόμα μια φορά. Ο CEO της Nvidia Jensen Huang, στο σχετικό keynote, έδειξε στους παρευρισκόμενους το Covert Protocol, ένα tech demo που δημιουργήθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές εταιρίες του χώρου.

Το tech demo υπογράφουν οι Inworld AI για την οποία αναφέραμε πρόσφατα, καθώς και η Unreal Engine 5 ως τη βασική μηχανή γραφικών. Η πλατφόρμα αυτή αξιοποιεί και διάφορες AI τεχνολογίες της Nvidia, όπως η αυτόματη αναγνώριση ομιλίας Riva και η Audio2Face.

Αυτές οι τεχνολογίες συνδυάζονται για τη δημιουργία εξαιρετικά ρεαλιστικών χαρακτήρων που μπορούν όχι μόνο να μιλούν αλλά και να αντιδρούν και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους σε πραγματικό χρόνο.

Εντυπωσιακά γραφικά και εκφραστικοί χαρακτήρες

Το demo του Covert Protocol περιελάμβανε εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία, προκαλώντας συγκρίσεις με το Project Neural Nexus της Convair/Unity, ένα άλλο τεχνολογικό demo που παρουσιάστηκε στο GDC.

Το Covert Protocol πηγαίνει την οπτική εμπειρία ένα βήμα παραπέρα. Βασισμένοι στην Unreal Engine 5 και χρησιμοποιώντας ενδεχομένως την τεχνολογία MetaHuman της Epic, οι χαρακτήρες διαθέτουν εντυπωσιακή λεπτομέρεια και ζωντανές εκφράσεις, ξεπερνώντας τα κάπως υποτονικά γραφικά του Neural Nexus.

Αν και δεν είδαμε έντονες σκηνές δράσης, το demo ανέδειξε τις δυνατότητες της πλατφόρμας για πιο αληθοφανείς και φυσικές συνομιλίες. Τα κινούμενα σχέδια προσώπου και ο τονισμός της φωνής των χαρακτήρων τεχνητής νοημοσύνης ήταν αισθητά πιο διαφοροποιημένα σε σύγκριση με τα μοντέλα της Convai.

Με αυτή την κρυφή ματιά στο μέλλον, η Nvidia ευελπιστεί να φέρει όλο και πιο αληθοφανείς χαρακτήρες που τρέχουν χάρη στο machine learning και τη τεχνητή νοημοσύνη, πλαισιώνοντας όλες τις τεχνολογίες και τα προϊόντα της όπως τις νεότερες κάρτες γραφικών RTX 40 GPU.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα