Το Sony PlayStation 5 Pro μέχρι το τέλος του χρόνου στο σαλόνι μας

Η ανανεωμένη κονσόλα θα έρθει στους gamers μέχρι το τέλος του χρόνου και πηγές από τη βιομηχανία το επιβεβαιώνουν.

Η Sony, θέλοντας να επισφραγίσει την πρωτιά που έχει στις πωλήσεις κονσολών με κορυφαίο το PlayStation 2 (από πλευράς πωλήσεων), ετοιμάζει το PlayStation 5 Pro το οποίο αναμένεται στην αγορά μέχρι και το τέλος του 2024.

Πηγές από τη βιομηχανία του game design αναφέρουν ότι η Sony τους έχει ήδη ζητήσει να ετοιμάσουν τους τίτλους τους μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αρκετά θα είναι και τα game studios που έχουν ήδη λάβει την κονσόλα στα γραφεία τους με σκοπό να γράψουν ή να ανανεώσουν τα παιχνίδια τους για αυτή.

Κωδική ονομασία Trinity και ταχύτερη AMD Zen GPU

Η νέα κονσόλα φέρει την κωδική ονομασία Trinity και ενσωματώνει μια ακόμα ταχύτερη GPU και έναν ελαφρώς ταχύτερο CPU – σύμφωνα με πηγές. Οι πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη μιας RDNA 3 GPU με 30 WGP (εφάμιλλη της 7700ΧΤ) και υποστήριξη για την τεχνική BVH8 όσον αφορά το efficiency στη δημιουργία ray tracing γραφικών.

Το ray tracing εξακολουθεί να είναι ψηλά στη λίστα της Sony αλλά και των developers γι’ αυτό και βλέπουμε αυτή την καίρια αναβάθμιση στο εσωτερικό της νέας κονσόλας.

Ουσιαστικά, η μεγαλύτερη ανανέωση έρχεται στο κομμάτι της GPU με την είσοδο της RDNA 3 GPU όπου επιτρέπει ταχύτερο ray tracing και υψηλότερες επιδόσεις γενικά. Έπειτα, οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή αναφέρονται στο αυξημένο memory bandwidth των 576 GB/s (από 448 GB/s), AI δυνατότητες και μικροβελτιώσεις στον ACV audio codec.

Τέλος, η κονσόλα αναμένεται προς το Φθινόπωρο ή το τέλος του έτους στην αγορά.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα