Η Meta ανοίγει το Meta Horizon OS σε τρίτους όπως ASUS, Lenovo & Xbox

Η Meta άνοιξε το Meta Horizon OS – το λειτουργικό των Meta Quest VR headset – σε τρίτους κατασκευαστές μεταξύ των οποίων η ASUS, Lenovo και Xbox.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη βιομηχανία VR καθώς επιτρέπει την ανάπτυξη συμβατού υλικού από ένα ευρύ φάσμα εταιρειών. Ο βασικότερος στόχος; Να φτάσει και να κονταροχτυπηθεί ελεύθερα με το Apple Vision Pro.

Τι είναι το Meta Quest;

Το Meta Quest, γνωστό αρχικά ως Oculus Quest, είναι ένα αυτόνομο σύστημα εικονικής πραγματικότητας (VR) της Meta – το οποίο δε χρειάζεται να συνδεθεί σε υπολογιστή για να λειτουργήσει.

Διαθέτει δικό του λειτουργικό σύστημα και επεξεργαστή, επιτρέποντάς σας να παίζετε παιχνίδια VR, να παρακολουθείτε ταινίες VR και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές VR χωρίς επιπλέον εξοπλισμό.

Lenovo, Xbox και ASUS θέλουν να φτιάξουν Meta Horizon OS-based VR headsets

Εταιρίες του τεχνολογικού φάσματος όπως η Asus, η Lenovo και η Xbox έχουν ήδη συνάψει συνεργασίες με τη Meta για το Meta Horizon OS.

‘Ανοίγοντας’ το Meta Horizon OS (Open Mixed Reality Ecosystem), η Meta υιοθετεί μια προσέγγιση παρόμοια με το Android της Google, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ανοιχτού και συμβατού οικοσυστήματος.

Παρόλα αυτά, η κίνηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το απόρρητο των χρηστών αλλά και την επιτυχία που ενδεχομένως φέρει στην αγορά των VR/AR headsets, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι σημειώνουν μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση του ενδιαφέροντος από τους τελικούς χρήστες.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα