Η Microsoft κλείνει τέσσερα game στούντιο της Bethesda

Πρόκειται για τα Arkane Austin (Redfall), Tango Gameworks (Hi-Fi Rush, Ghostwire: Tokyo και The Evil Within), Alpha Dog Studios (Mighty Doom) και Roundhouse Games.

Σύμφωνα με email του επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Booty, η εταιρία κλείνει τα στούντιο αυτά για να επικεντρωθεί σε “τίτλους με μεγάλη απήχηση” και στα υπόλοιπα δημοφιλή παιχνίδια της Bethesda.

“Για να ενισχύσουμε αυτές τις σειρές παιχνιδιών και να επενδύσουμε στη δημιουργία νέων, χρειάζεται να αναδιοργανώσουμε την εταιρία και να βρούμε τις ομάδες με τις καλύτερες προοπτικές επιτυχίας,” δήλωσε ο Booty.

“Αυτός ο νέος προγραμματισμός τίτλων και πόρων σημαίνει πως κάποιες ομάδες θα ενσωματωθούν σε άλλες, ενώ κάποιοι συνάδελφοί μας θα αποχωρήσουν από την εταιρία.”

Ο Booty ανέφερε πως κάποιοι developers της Arkane Austin (Redfall) θα μεταφερθούν σε άλλα στούντιο της Bethesda, ενώ ολόκληρη η ομάδα της Roundhouse θα ενταχθεί στην Zenimax Online Studios για να δουλέψει στο The Elder Scrolls Online.

Εκτός από τα κλεισίματα των στούντιο, ο Booty δήλωσε πως θα απολυθεί και ‘ένας μικρός αριθμός’ ατόμων από τμήματα δημοσίευσης και διοίκησης της Bethesda.

Όσο για τα παιχνίδια που ήταν υπό ανάπτυξη από αυτά τα στούντιο, το Redfall δεν θα λάβει περαιτέρω ενημερώσεις και όσοι αγόρασαν το ‘Hero Pass’ DLC (που διαφημιζόταν πως περιλαμβάνει δύο νέους χαρακτήρες) θα αποζημιωθούν με κάποιον τρόπο.

Το παιχνίδι της Alpha Dog Studios, το Mighty Doom, θα σταματήσει να λειτουργεί στις 7 Αυγούστου.

Τον Ιανουάριο, η Microsoft είχε ανακοινώσει απολύσεις 1.900 ατόμων από το τμήμα video games. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν οι τρέχουσες απολύσεις αποτελούν μέρος αυτού του κύματος ή είναι επιπλέον.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα