Η Gigabyte TRX50 AI Top Motherboard εμφανίστηκε στο κοινό!

Η Gigabyte παρουσίασε την TRX50 AI TOP, την πρώτη μητρική της σειράς AI TOP η οποία εστιάζει στο high performance computing και στο AI training που εκτινάσσεται το τελευταίο διάστημα.

Με εξαιρετική ευελιξία και συνδεσιμότητα, η TRX50 AI TOP είναι ειδικά σχεδιασμένη για να απελευθερώνει την απόλυτη υπολογιστική ισχύ για το local AI training με μεγάλα data sets και βασίζεται στην πλατφόρμα TRX50 της AMD για τους επεξεργαστές Threadripper PRO 7000 και Threadripper 7000.

Στην εποχή του local AI, η TRX50 AI TOP είναι σχεδιασμένη για να κάνει πιο εύκολη την εκπαίδευση μοντέλων AI σε CPU, GPU, μνήμη και SSD.

Με βάση τη συνιστώμενη διαμόρφωση GPU/RAM/SSD της Gigabyte με το AI TOP Utility και το AI TOP Tutor, η TRX50 AI TOP μπορεί να υποστηρίξει έως και 236B παραμέτρους μεγάλων γλωσσικών μοντέλων εκπαίδευσης και τελειοποίησης AI, διατηρώντας παράλληλα υψηλά στάνταρ όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια.

Επαναπροσδιορίζοντας το AI Training

Η TRX50 AI TOP διαθέτει το πρωτοποριακό AI TOP Utility με επανασχεδιασμένες ροές εργασίας, user-friendly περιβάλλον εργασίας και παρακολούθηση προόδου σε πραγματικό χρόνο.

Υποστηρίζει διάφορα κορυφαία AI μοντέλα ανοικτού κώδικα για αρχάριους που μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν το δικό τους local AI training, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες προγραμματισμού AI.

Το AI TOP Tutor παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλές για AI TOP solutions, έξυπνη καθοδήγηση εγκατάστασης και τεχνική υποστήριξη.

Gigabyte TRX50 AI Top: Μέγιστη επεκτασιμότητα

Η TRX50 AI TOP είναι εξοπλισμένη με τέσσερις υποδοχές PCIe Gen5 x16 και υποστηρίζει τέσσερις dual PCI slot GPU. Αυτή η σχεδίαση μπορεί να παρέχει άφθονο bandwidth επιτρέποντας σε κάθε GPU να λειτουργεί στις υψηλές ταχύητητες που υπόσχεται η πέμπτη γενιά του πρωτοκόλλου σύνδεσης PCI Express.

Η TRX50 AI TOP διαθέτει επίσης τέσσερις υποδοχές PCIe 5.0 x4 M.2 που συνδέονται απευθείας με τη CPU. Αυτό επιτρέπει στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε υψηλής ταχύτητας SSD να φτάνουν στον προορισμό τους μέσω της πιο σύντομης διαδρομής και με το μεγαλύτερο bandwidth, επιτρέποντας την ολοκλήρωση των τοπικών υπολογισμών στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Η υποστήριξη 8 καναλιών ECC R-DIMMs παρέχει επίσης υψηλότερο bandwidth για την απόδοση των υπολογισμών αυξάνοντας τον παραλληλισμό.

Επιπλέον, με μέγιστη χωρητικότητα έως και 2TB RAM, η TRX50 AI TOP προσφέρει άφθονο χώρο προσωρινής αποθήκευσης για την model training ή το machine learning, ενισχύοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα των υπολογισμών μεγάλης κλίμακας.

H συνδεσιμότητα του μέλλοντος

Διαθέτοντας διπλό LAN 10GbE και δίκτυο Wi-Fi 7, η TRX50 AI TOP παρέχει εντυπωσιακές ταχύτητες μεταφοράς τόσο σε ενσύρματα όσο και σε ασύρματα δίκτυα.

Εξασφαλίζει το πιο σταθερό περιβάλλον μετάδοσης όταν το σύστημα εκτελεί cloud computing ή παρέχει external computing services.

Gigabyte TRX50 AI Top: DIY-friendly καινοτομίες

Η TRX50 AI TOP εισάγει μια σειρά από μοναδικές, DIY-friendly βελτιώσεις τόσο στο hardware όσο και στο firmware.

Η πρόσφατα σχεδιασμένη ζώνη EZ-Debug Zone συγκεντρώνει τα debug LED και τα κουμπιά ελέγχου σε ένα σημείο για μια απλοποιημένη και πιο αποτελεσματική παρακολούθηση και αντιμετώπιση προβλημάτων. Η σχεδίαση WIFI EZ-Plug ενοποιεί τα βύσματα της κεραίας Wi-Fi σε έναν ενιαίο προσαρμογέα, απαλλάσσοντας τους χρήστες από την ταλαιπωρία του βιδώματος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Επιπλέον, οι υπάρχουσες σχεδιάσεις, όπως το EZ-Latch και το UC BIOS, απλοποιούν τη διαδικασία χτισίματος του δικού σας συστήματος και μεταφέρονται από τις consumer μητρικές της Gigabyte.

Με την ποικιλία των πρωτοποριακών τεχνολογιών που μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν από αρχάριους ή experts για τα πιο κοινά LLM ανοιχτού κώδικα, το Gigabyte AI TOP είναι η ολοκληρωμένη λύση για να κερδίσετε πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών μεθόδων εκπαίδευσης AI.

Επισκεφθείτε την Gigabyte στην έκθεση Computex ή την επίσημη ιστοσελίδα της Gigabyte για περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/TRX50-AI-TOP.

Με πληροφορίες από το δελτίο τύπου της Gigabyte.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα