Η Samsung φέρνει στο φως τον αισθητήρα 200MP, ISOCELL HP3

Καινοτομία στο έπακρο φέρνει ξανά η Samsung η οποία ισχυρίζεται ότι ο νέος ISOCELL HP3 έχει και τα μικρότερα pixels στην κατηγορία του.

Αν και δεν είναι ο πρώτος 200MP αισθητήρας που μας αποκαλύπτει η κορεάτικη εταιρία, είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά από το περασμένο Φθινόπωρο, αφού ο HP3, έρχεται με τα μικρότερα pixels στην αγορά.

Κάθε pixel έχει πλευρές 0.56μm (μικρόμετρα that is), και αυτό σημαίνει ότι η πληροφορία αποτυπώνεται με μεγάλη ευκρίνεια.

Ο HP3 είναι κατά βάση ένας αισθητήρας για smartphones της ίδιας αλλά και συνεργατών της, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι και άλλοι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν το μονοπάτι της Samsung.

Οι φωτογράφοι γνωρίζουν ότι τα πολύ μικρά pixels είναι αποτρεπτικά για χρήση σε χαμηλό φωτισμό, ωστόσο η Samsung αναφέρει ότι ο HP3, κάνει merge, ή αλλιώς binning μέχρι και σε 16 pixel (4×4), δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και αυτό με τη σειρά του σημαίνει μεγαλύτερη ευαισθησία στο σκοτάδι.

Το ανανεωμένο HDR είναι και αυτό στη λίστα των features, όπως και το αρκετά γρήγορο autofocus που υπόσχεται η Samsung, πράγμα που θα φανεί στο επόμενο smartphone της εταιρίας.

Επιπλέον, έχουμε και 8K 30FPS support για εγγραφή βίντεο, αλλά η Samsung μας προειδοποιεί για ένα μικρό crop, λέγοντας τη λέξη “minimal”.

Η Samsung έχει ήδη έτοιμα δείγματα του αισθητήρα ISOCELL HP3 και αναμένει τη μαζική παραγωγή να ξεκινήσει φέτος. Δεν είναι σαφές πότε οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν να κυκλοφορήσουν τα πρώτα smartphone εξοπλισμένα με ISOCELL HP3.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα