Με πολλά προβλήματα κυκλοφορεί το F1 22 της EA Games

Το F1 22 κυκλοφορεί ήδη για 11η ημέρα και τα reviews στο Steam δείχνουν μια εικόνα ενός μισοτελειωμένου παιχνιδιού, με ελλιπές VR support.

Η EA Games εξαγόρασε την Codemasters πριν από καιρό και το F1 22 είναι το πρώτο παιχνίδι που προκύπτει μετά από αυτή την, ιστορική θα λέγαμε, εξαγορά. Οι τίτλοι Formula 1 αναπτύσσονταν από την Codemasters μέχρι και το 2021, και το F1 2021 ήταν πρακτικά το τελευταίο παιχνίδι που ανέπτυξε η Codemasters, ενώ εξέδωσε η EA Games μιας και η εξαγορά είχε ήδη συμβεί.

Αν και το F1 2021 είχε τα δικά του προβλήματα, το F1 22 λέγεται ότι έχει περισσότερα, και αυτό λαμβάνοντας υπόψιν τα σχόλια παικτών μετά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας. Το παιχνίδι διαθέτει πολλά καινούργια χαρακτηριστικά, με βασικότερο το F1 Life, που μας βάζει στη θέση ενός πραγματικού οδηγού της F1.

Αυτό το game mode μας βάζει στη θέση ενός πραγματικού οδηγού της Formula 1, αφήνοντάς μας να επιλέξουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας, το αυτοκίνητο που θα οδηγούμε και πολλά ακόμα. Επιπλέον, έχει δοθεί έμφαση και στο VR mode και στο ολοκαίνουργιο σύστημα AI το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο του παίκτη – και κάπου εδώ ολοκληρώνονται τα όμορφα χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματα όμως είναι έντονα και οι παίκτες στο Steam το βαθμολογούν ήδη με 6/10. Ο λόγος γι’ αυτό όμως είναι τα πολλά bugs του τίτλου και σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται “unplayable”. Το stuttering σε VR είναι παραπάνω από ενοχλητικό, framedrops και γενικότερα θέματα με τη σταθερότητα των FPS, φαίνεται πως ταλανίζουν gamers ακόμα και με ισχυρά μηχανήματα.

Ευελπιστούμε ότι τα bugs θα είναι το πρώτο πράγμα που θα διορθώσει η EA Games, ενώ το λειψό περιεχόμενο όπως τα ανύπαρκτα κλασικά αυτοκίνητα είναι σοβαρό παράπτωμα από πλευράς του game studio.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα