Κατρακύλησαν οι τιμές στις GPUs, αλλά ακόμα και αυτό δεν αρκεί

Οι τελευταίοι μήνες είναι ονειρικοί για τους gamers που προσπαθούν απεγνωσμένα επί πολύ καιρό να αποκτήσουν μια καινούργια GPU.

Με τις δύο μεγάλες εταιρίες να ετοιμάζουν νέα μοντέλα, οι μειώσεις τιμών σε όλες τις τωρινές GPUs φαίνονται ανούσιες όμως ετοιμαστείτε για… αλλαγή σχεδίων!

Τόσο η AMD όσο και η NVIDIA γνωρίζουν ότι η πτώση στις τιμές φτάνει τώρα σε πολλούς gamers οι οποίοι έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν ακόμα και σε τωρινής γενιάς κάρτα γραφικών, αφού οι περισσότεροι έχουν μείνει με παλιές GPUs από άλλες γενιές.

Μετά την κατακόρυφη πτώση των κρυπτονομισμάτων από φέτος, πολλοί ήταν αυτοί που σταμάτησαν το GPU mining και έτσι δεκάδες χιλιάδες ήταν οι κάρτες που βρέθηκαν στην αγορά και πωλούνταν μέχρι και στο Instagram σε ασύλληπτα χαμηλές τιμές.

Οι “εκπτώσεις” βέβαια βρίσκουν το δρόμο τους και στις καινούργιες κάρτες των καταστημάτων και βρισκόμαστε ήδη σε μια φάση που πάλαι ποτέ midrange κάρτες γραφικών πωλούνται με τιμές κάτω των… 400€. Φυσικά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να δούμε τις “πραγματικές” τιμές, οι οποίες με την παγκόσμια κρίση και τον πληθωρισμό που υπάρχει σε πολλά κράτη, είναι λίγο άγνωστο το πότε θα έρθουν.

Εικόνες όπως η παραπάνω, παρμένη από μια RTX 3080 στο Skroutz, δείχνουν ότι οι μειώσεις έρχονται στα επίπεδα του 2020, λίγο πριν όλες οι GPUs εξαφανιστούν, είτε από αληθινούς gamers, είτε από scalpers, είτε από τις ίδιες τις εταιρίες.

Με αυτά κατά νου, εάν ψάχνετε τώρα για GPU ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την αναζήτηση, αφού υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο οι επόμενες GPUs από AMD και NVIDIA να κάνουν παραπάνω από “μερικούς μήνες” μέχρι να έρθουν, και αυτό, το βασίζουμε σε δικές μας και έγκυρες πηγές.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα