Το μικρομεσαίο B650E θα προστεθεί στα νέα chipsets της AMD

Με την κυκλοφορία των ΑΜ5-based AMD Ryzen 7000, θα δούμε τρία βασικά chipsets στα καταστήματα, ωστόσο περιμένουμε και το B650E σύμφωνα με νέες φήμες.

Ο λόγος για το B650E, και όπως οι X670 και X670E, το “E” θα σημαίνει Extreme, δίνοντας επιπλέον χαρακτηριστικά και overclocking δυνατότητες στους επεξεργαστές Ryzen 7000, ενώ για την ώρα δεν ακούγονται πληροφορίες για το ακόμα πιο προσιτό A620, που ενδεχομένως θα δούμε αργότερα, ίσως και το 2023.

Σε σχέση με τις high end X670(E), οι B650 θα φέρουν περιορισμένη συνδεσιμότητα PCIe Gen 5 μόνο για storage, αλλά όσον αφορά τις overclocking δυνατότητες, τόσο αυτό, όσο και το φημολογούμενο B650E θα έχουν όλες (και ακόμα περισσότερες) ρυθμίσεις για overclocking, όπως και μοντέλα με ισχυρά κυκλώματα τροφοδοσίας, δίνοντας στους επίδοξους gamers, τη δυνατότητα να “βγάλουν” μερικά ακόμα FPS από τους νέους τους επεξεργαστές χωρίς την ανάγκη για μια πολύ ακριβή μητρική.

Όσον αφορά την κυκλοφορία όλων αυτών, το Χ670 λέγεται ότι φτάνει πρώτο κάποια στιγμή τον Αύγουστο, ενώ το μικρότερο B650 θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο, ωστόσο το B650E αποτελεί ακόμα και τώρα φήμη που μένει να επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα