Corsair, NZXT και Cooler Master στον αγώνα των gaming monitors!

Η NZXT μόλις μπήκε και αυτή στην αγορά των gaming οθονών, ακολουθώντας τις Cooler Master αλλά και Corsair στο ίδιο μονοπάτι. Για ποιον λόγο όμως;

Πριν πολύ καιρό, εταιρίες που είχαν έμμεση σχέση με την αγορά αποφάσισαν να μπουν ποντάρουν στο gaming με προϊόντα όπως πληκτρολόγια και ποντίκια. Αυτό το trend περιελάμβανε εταιρίες όπως την G.Skill, για παράδειγμα, μια εταιρία – αυθεντία στις μνήμες παντός τύπου.

Αν και αυτό ξεθύμανε, πολλές εταιρίες εγκαθιδρύθηκαν στο χώρο με τις “gaming-oriented” δημιουργίες τους. Τα τελευταία χρόνια το ίδιο συμβαίνει με τα gaming monitors. Η ASUS είναι το παράδειγμα ενός τεράστιου κατασκευαστή μητρικών, καρτών γραφικών, laptops μεταξύ άλλων, που για πολλά χρόνια έφτιαχνε οθόνες απλής χρήσης, ενώ από το 2011 είδαμε τις πρώτες οθόνες με το gaming “κολλημένο” επάνω τους.

Η Gigabyte ήταν το new-wave που χρειαζόταν η αγορά, το 2019

Από τις πρώτες εταιρίες που δεν είχαν άμεση σχέση με το επάγγελμα, ήταν η Gigabyte, η οποία ανακοίνωσε μια σειρά AORUS monitors με specs που με έκαναν προσωπικά να αγοράσω μια. IPS panel, 144Hz, πολλές συνδέσεις και panel της Innolux. Ωστόσο την πούλησα γρήγορα!

Το trend των οθονών ακολούθησε η Corsair. Αν και από εσωτερικές πηγές κάποια στιγμή το 2019, μάθαμε ότι η Cooler Master ετοιμάζεται να μπει στην αγορά των gaming monitors, η Corsair τη “νίκησε” και μας έδειξε τη σειρά Xeneon στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Ήταν ένα IPS LED monitor (Xeneon 32QHD165) με διαγώνιο 32 ίντσες και ανάλυση QHD (2560 x 1440), με HDR, λεπτά bezels και γενικά όμορφο design με επιδόσεις ενός καλού QHD στα 165Hz.

Το σημαντικότερο αυτής, ήταν η τιμή, αφού με τα $799 της MSRP που πωλούνταν τότε δε θα πήγαινε “μακριά”. Και μετά είδαμε την Cooler Master με τις GM27-CFX και GM34-CWQ. Όπως καταλαβαίνετε εσείς με το δαιμόνιο μάτι, θα καταλάβατε ότι πρόκειται για οθόνες 27 και 34 ιντσών και η δεύτερη είναι μια οθόνη με λόγο πλευρών 21:9 και ανάλυση QHD με 144Hz, VA panel και πολύ marketing το οποίο κόστιζε $399 και $999 αντίστοιχα.

NZXT Canvas: Δύο νέα gaming monitors με ανάλυση 1440p και λιτή εμφάνιση

Η NZXT εκμεταλλεύεται στο 100% την ευκαιρία της και μπαίνει δυναμικά στην αγορά των gaming monitors με την λιτή σειρά Canvas, που αποτελείται από δύο QHD μοντέλα στις 27 και τις 32 ίντσες. Η 32 ιντσών έκδοση έρχεται με curved panel (1500R), 165Hz ρυθμό ανανέωσης και QHD ανάλυση για να ταιριάξει απόλυτα με τη μικρότερη 27άρα. Η 27άρα είναι τύπου IPS, έχει και αυτή ρυθμό ανανέωσης 165Hz και αμφότερες έχουν χρόνο απόκρισης 1ms και HDR10 για να ολοκληρώσουν το gaming πακέτο.

Και οι δύο φέρουν την ίδια συνδεσιμότητα με δύο HDMI 2.0, μια DisplayPort 1.2, δύο USB Type A 3.0, μια USB-Type C, μια USB B 3.0 και τέλος μια υποδοχή 3.5mm audio jack. Όλα κρίνονται όμως στην τιμή, θα έλεγε κάποιος σοφός, και αυτές οι οθόνες έρχονται με νούμερα που δε μας ρίχνουν από τα σύννεφα, αλλά στέκονται στα πιο νορμάλ $359.99 για την Canvas 27Q και τα $429.99 για την Canvas 32Q, με την κυκλοφορία τους να ξεκινά άμεσα.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα