Επιβεβαιώθηκαν τα μοντέλα των επερχόμενων AMD Ryzen 7000

Η επόμενη γενιά φτάνει τον Αύγουστο, όπως γράφει το επίσημο site της AMD, όμως από την ίδια την AMD έρχεται επιβεβαίωση για τα μοντέλα.

Πέρα από τη σημερινή είδηση, η AMD ετοιμάζει ένα ειδικό webinar AMD Meet the Experts όπου συνεργάτες της θα δείξουν μερικές από τις μητρικές της νέας γενιάς με τα 600 Series chipset που θα συνοδεύσουν τους νέους επεξεργαστές, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας, πάλαι ποτέ extreme overclocker, Sofoklis Oikonomou, ο οποίος δουλεύει για λογαριασμό τη Gigabyte.

Η AMD μας έδειξε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για τους επεξεργαστές στην Computex πριν από δύο σχεδόν μήνες, και οι πληροφορίες για τη νέα γενιά είναι λίγο πολύ γνωστές. Η νέα Zen 4 αρχιτεκτονική και η λιθογραφία των 5nm θα είναι τα βασικά πράγματα που θα έρθουν στο προσκήνιο φέτος, ενώ μαζί με τους επεξεργαστές έχουμε μια νέα σχεδίαση στο heatspreader αλλά και την είσοδο του νέου socket AM5.

Όσον αφορά τη διαρροή των μοντέλων, από το επίσημο library site της AMD πηγαίνοντας στα φίλτρα, μπορούμε να βρούμε όλα τα μοντέλα των νέων επεξεργαστών, πολλά από τα οποία έχουν απενεργοποιηθεί, αφού το VideoCardz το έκανε θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι παλιοί φίλοι μου στο VideoCardz έχουν ενημερωθεί από το 8Bitz, ότι μπορούν να δουν τα μοντέλα ενεργοποιώντας και πάλι τα φίλτρα μέσα από το HTML, και τα αποτελέσματα είναι όπως δείχνουν οι εικόνες.

Συνολικά, επιβεβαιώθηκαν οι παρακάτω επεξεργαστές:

  • AMD Ryzen 5 7600X
  • AMD Ryzen 7 7700X
  • AMD Ryzen 9 7900X
  • AMD Ryzen 9 7950X

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα