Η Intel Arc A750 περνάει την RTX 3060 σε περισσότερα games, πλέον

Για αυτόν τον λόγο η αμερικανική εταιρία μας δείχνει, ξανά, τις επιδόσεις της Arc A750 ενάντια στην mainstream GeForce RTX 3060 της NVIDIA.

Έχοντας τον Ryan Shrout πίσω από το τιμόνι των αποτελεσμάτων, ο οποίος έχει μπόλικη πείρα από το PC Perspective, η Intel έχει βρει τον τρόπο να επικοινωνήσει με το κοινό της.

Έτσι, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τις πρόσφατες φήμες ότι οι drivers, αλλά και οι κάρτες γραφικών της, βασανίζονται από δεκάδες προβλήματα σταθερότητας, η εταιρία αναφέρεται ξανά σε νέο blog post.

Τα Intel labs ωστόσο μας έδειξαν ότι οι επιδόσεις της κάρτας γραφικών Intel Arc A750 Graphics Limited Edition είναι ισχυρές και κοντράρονται ακόμα και με την GeForce RTX 3060 της NVIDIA, ξεπερνώντας τη μάλιστα σε πολλούς τίτλους.

Τα πλήρη αποτελέσματα δείχνουν ότι η GPU της Intel έχει κάποιους τίτλους στους οποίους δεν τα πηγαίνει και περίφημα, όμως στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι επιδόσεις είναι εκεί που πρέπει, πάνω από τη midrange κάρτα γραφικών της NVIDIA, η οποία υπενθυμίζεται ότι πλέον πωλείται σε χαμηλότερες τιμές, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των κρυπτονομισμάτων.

Πολλά είναι και τα προβλήματα διαθεσιμότητας που αντιμετωπίζουν όμως οι νέες κάρτες γραφικών της Intel, και γι’ αυτόν τον λόγο το συγκεκριμένο μοντέλο της midrange κατηγορίας χαρακτηρίζεται limited edition.

Όσον αφορά όμως τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, οι κάρτες της Intel φέρουν όλα τα νεότερα χαρακτηριστικά των άλλων εταιριών, όπως variable refresh rate (εφάμιλλο με το Adaptive Sync) για αναλύσεις 4K στα 120Hz, αν και θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό έρχεται με τη χρήση PCON, signal converters δηλαδή που “εμπλουτίζουν” την HDMI 2.0 με χαρακτηριστικά που βρίσκουμε στο HDMI 2.1.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα