‘Σφιχτή’ η υποστήριξη στα Windows 11: Zen 4 και Raptor Lake έλαβαν τώρα patch

Τα Windows 11 έλαβαν τώρα επίσημη υποστήριξη για τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές AMD και Intel.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft παραμένει απρόθυμη να υποστηρίξει παλαιότερους επεξεργαστές και πλατφόρμες παρόλο που τα specs τους βρίσκονται στη λίστα με τα recommended. Φυσικά για όλα υπάρχει λύση, και αυτή θα την αναφέρουμε παρακάτω.

Η αποκάλυψη και κυκλοφορία των Windows 11 υπήρξε θέμα συζήτησης για πολλούς καθώς το λειτουργικό σύστημα δεν υποστηριζόταν από πολλές πλατφόρμες, όπως την πρώτη γενιά AMD Zen αλλά και τους 7ης γενιάς Intel Core “Kaby Lake”. Η δημόσια κατακραυγή ήταν μεγάλη όμως ακόμα και μέχρι σήμερα η Microsoft παραμένει στην ίδια στάση και παρέχει “σφικτή” υποστήριξη, ενώ αναφέρει ότι η ύπαρξη TPM 2.0 στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Η υποστήριξη είναι τόσο περιορισμένη, που οι νεότεροι AMD Zen 4 και Intel Raptor Lake έλαβαν υποστήριξη στη νεότερη build 22H2 πριν από μερικές ημέρες. Στην ανακοίνωση, η Microsoft επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει παλαιότερης γενιάς επεξεργαστές, μια δύσκολη απόφαση για όσους δεν έχουν αναβαθμίσει στις καινούργιες και ακριβές πλατφόρμες του σήμερα.

Για τους περισσότερους όμως, η λύση ακούει στο όνομα Rufus και ήδη σας έχουμε αναφέρει ότι στις τελευταίες εκδόσεις του, διαθέτει λειτουργία που του επιτρέπει να προσπεράσει οποιαδήποτε δικλείδα ασφαλείας και να τρέξει σε οποιοδήποτε σύστημα, λαμβάνοντας μέχρι και Windows Updates κανονικά.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα