Μέτρια η αποδοχή της Nvidia RTX 4080: Λιγότερο εντυπωσιακή από την RTΧ 4090

Παρόλο που η μικρότερη GPU αποτελεί το φθηνότερο upgrade path από κάποια παλιότερη κάρτα γραφικών, πηγές αναφέρουν ότι δεν πουλάει αρκετά.

Το έγκυρο VideoCardz επανέρχεται στο προσκήνιο με νέες πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις των νεότερων καρτών της Nvidia – την ίδια στιγμή που περιμένουμε διακαώς τις αντίστοιχα καινούργιες κάρτες γραφικών της AMD να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι μόνο τα προβλήματα τροφοδοσίας που δημιουργούν σύγχυση στην αγορά, αλλά και η υψηλή τιμή της RTX 4080, αναγκάζοντάς την να παραμείνει στο ράφι, σύμφωνα με πολλές πηγές από την αγορά.

Η RTX 4090 κοστίζει μόλις λίγες εκατοντάδες Ευρώ περισσότερα – πολλά παραπάνω αν λάβουμε υπόψιν συγκεκριμένες υλοποιήσεις – οπότε οι περισσότεροι επενδύουν σε εκείνη και όχι την RTX 4080 που “δεν δικαιολογεί τα χρήματά της”, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν πηγές.

Αρκετά καταστήματα αντικρίζουν εικόνες σαν και την παρακάτω, ενώ κάποιοι retailers δηλώνουν ότι η RTX 4090 “πουλάει μέχρι και 3 παραπάνω από την RTX 4080”. Το θετικό της υπόθεσης, είναι ότι υπάρχει αφθονία στην αγορά, και πηγές αναφέρουν ότι η Nvidia έχει ήδη πουλήσει συνολικά πάνω από 160,000 μονάδες παγκοσμίως, από τα οποία οι 130,000 είναι RTX 4090.

Φυσικά σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η RTX 4090 βρίσκεται στην αγορά για περισσότερο χρονικό διάστημα από την μικρότερη GPU, όμως ταλαιπωρήθηκε από την κακή φήμη λόγω των προβλημάτων στην τροφοδοσία της.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα