Η Gigabyte μας δείχνει τις πρώτες της AMD Radeon RX 7900 Series GPU

Με τη διαθεσιμότητα να ξεκινά από τις 13 Δεκεμβρίου οι συνεργάτες της AMD ετοιμάζονται για το λανσάρισμα της νέας γενιάς RDNA 3.

Μετά την ενδελεχή (θα λέγαμε) ανάλυση της νέας γενιάς καρτών γραφικών Radeon RX 7900, πολλές εταιρίες όπως η Gigabyte ανακοίνωσαν τις δικές τους επιλογές και μας δείχνουν τις πρώτες φωτογραφίες τους. Η νέα οικογένεια καρτών γραφικών της AMD βρίσκεται στην αγορά με αρκετά πιο επιθετική τιμή από τις αντίστοιχες RTX 40 της Nvidia και όλοι αναμένουν τα πρώτα νούμερα της κάρτας, παρόλο που η εταιρία μας έχει προϊδεάσει, ότι ακόμα και η RX 7900 XTX δε θα χτυπήσει την κορυφαία RTX 4090.

Ακολουθεί κομμάτι από το δελτίο τύπου της Gigabyte:

Η Gigabyte ανακοίνωσε σήμερα τις νέες κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 7900 Series που τροφοδοτούνται από την υψηλής απόδοσης και ενεργειακής απόδοσης αρχιτεκτονική AMD RDNA 3 – τις κάρτες γραφικών AORUS Radeon RX 7900 XTX ELITE 24G, Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24G, Radeon RX 7900 XTX 24G, Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G και Radeon RX 7900 XT 20G. Οι νέες κάρτες γραφικών θα είναι διαθέσιμες για αγορά στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

Οι νέες κάρτες γραφικών είναι οι πρώτες κάρτες γραφικών gaming στον κόσμο που διαθέτουν τον προηγμένο σχεδιασμό chiplet της AMD, παρέχοντας εξαιρετικές επιδόσεις και εξαιρετική ενεργειακή απόδοση για 4K gaming με υψηλές ταχύτητες και αναλύσεις στους πιο απαιτητικούς τίτλους.

Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική AMD RDNA 3 παρέχει έως και 54% μεγαλύτερη απόδοση ανά watt από την αρχιτεκτονική AMD RDNA 2 , και διαθέτει την ταχύτερη διασύνδεση chiplet στον κόσμο που συνδέει τα chiplets του συστήματος γραφικών και μνήμης με ταχύτητα έως και 5,3 TB/s . Επιπλέον, προσφέρει έως και 96 νέες ενοποιημένες υπολογιστικές μονάδες και τεχνολογία AMD Infinity Cache™ δεύτερης γενιάς. Περιλαμβάνει επίσης αυξημένη απόδοση AI που παρέχει έως και 2,7X υψηλότερη απόδοση AI και ανασχεδιασμένες υπολογιστικές μονάδες με τεχνολογία raytracing δεύτερης γενιάς που παρέχει έως και 1,8X υψηλότερη απόδοση αρχιτεκτονικής raytracing σε επιλεγμένους τίτλους σε σχέση με την αρχιτεκτονική AMD RDNA 2.

Οι AORUS είναι οι κορυφαίες gaming κάρτες γραφικών που προτιμούν οι gamers και οι fans, προσφέροντας εξαιρετική εμφάνιση και εξαιρετικές επιδόσεις. Οι κάρτες γραφικών AORUS ELITE διαθέτουν το σύστημα ψύξης WINDFORCE, το οποίο περιλαμβάνει τρεις μοναδικούς ανεμιστήρες με πτερύγια που περιστρέφονται εναλλάξ, έναν μεγάλο θάλαμο ατμών που συνδέεται απευθείας με την GPU, σύνθετους χάλκινους σωλήνες θερμότητας και ενεργούς ανεμιστήρες 3D και ψύξη πλαισίου για τη μεγιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας. Ο πρακτικός ενσωματωμένος διακόπτης dual-BIOS επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν μεταξύ των λειτουργιών OC και SILENT ανάλογα με τις ανάγκες τους χωρίς λογισμικό. Και οι δύο λειτουργίες προσφέρουν τις βέλτιστες ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί από την GIGABYTE.

Η AORUS επαναφέρει επίσης μια αναβαθμισμένη έκδοση του φωτισμού RGB με τριπλό δακτύλιο της GIGABYTE, το RGB Halo, που θεωρείται ο ηγέτης του φωτισμού RGB για πολλούς φίλους της AORUS και λάτρεις του DIY. Αυτό το αγαπημένο χαρακτηριστικό αξιοποιεί πλήρως το οπτικό πεδίο και προσφέρει προσαρμόσιμα εφέ φωτισμού στους περιστρεφόμενους ανεμιστήρες. Θα κάνει κάθε PC να λάμπει με στυλ. Οι gamers μπορούν επίσης να προσαρμόσουν τον φωτισμό RGB μέσω του λογισμικού GIGABYTE CONTROL CENTER (GCC).

Η κάρτα γραφικών AORUS ELITE διαθέτει επίστρωση PCB αεροδιαστημικής ποιότητας και πιστοποιημένα εξαρτήματα ULTRA DURABLE. Ο βελτιωμένος σχεδιασμός της φάσης ισχύος και ο ακριβής έλεγχος ισχύος προσφέρουν χαμηλότερη θερμοκρασία στα εξαρτήματα, λιγότερο θόρυβο και λιγότερες παρεμβολές σήματος. Επιπλέον, η αναβαθμισμένη, ειδικά σχεδιασμένη μεταλλικό back plate παρέχει μια πιο ανθεκτική δομή που αποτρέπει την κάμψη και τη ζημιά από τη μακροχρόνια χρήση.

Επίσης, η κάρτα γραφικών συνοδεύεται από ένα προσαρμοσμένο στήριγμα κατά της κάμψης που παρέχει τη βέλτιστη ενίσχυση και βελτιώνει τη συνολική οπτική εμφάνιση. Για να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία χρήσης, οι κάρτες γραφικών AORUS ELITE παρέχουν στους πελάτες εγγύηση 4 ετών (απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς), ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν το gaming και να δημιουργούν περιεχόμενο χωρίς καμία ανησυχία.

Οι δημοφιλείς κάρτες γραφικών Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24G και Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G επικεντρώνονται στις επιδόσεις και τη σταθερότητα, καθιστώντας τις κατάλληλες για πολλούς διαφορετικούς τύπους χρηστών. Η κάρτα γραφικών GAMING OC χρησιμοποιεί το σύστημα ψύξης WINDFORCE. Διαθέτει τρεις μοναδικούς ανεμιστήρες με πτερύγια με εναλλασσόμενη περιστροφή, έναν μεγάλο θάλαμο ατμών που συνδέεται απευθείας με την GPU, σύνθετους χάλκινους σωλήνες θερμότητας, ενεργούς ανεμιστήρες 3D και ψύξη πλαισίου για τη μεγιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας.

Οι ανεμιστήρες WINDFORCE χρησιμοποιούν ‘νανολιπαντικό’ γραφενίου, το οποίο παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα κατά 2,1 φορές, παρέχοντας σχεδόν τη διάρκεια ζωής του διπλού ρουλεμάν, ενώ παράλληλα παρέχει αθόρυβη λειτουργία. Επιπλέον, η κάρτα γραφικών προσφέρει φωτισμό RGB, επιτρέποντας στους παίκτες να προσαρμόζουν τα εφέ και τα χρώματα RGB μέσω του λογισμικού GCC για να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ PC. Η κάρτα γραφικών GAMING OC είναι εξοπλισμένη με αναβαθμισμένη μεταλλική πίσω πλάκα, προσαρμοσμένο βραχίονα κατά της καθίζησης και πιστοποιημένα εξαρτήματα ULTRA DURABLE, τα οποία όχι μόνο παρέχουν μια πιο ανθεκτική δομική σχεδίαση, αλλά και επιτρέπουν στην κάρτα γραφικών να παρέχει υψηλότερες επιδόσεις σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Η κάρτα γραφικών GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX 24G είναι εξοπλισμένη με 6144 stream processors και 24GB μνήμης GDDR6 384-bit με 96MB τεχνολογίας AMD Infinity Cache δεύτερης γενιάς. Στις εξόδους περιλαμβάνονται μια θύρα HDMI, δύο θύρες DisplayPort™ 2.1 και μια θύρα USB TYPE-C. Η απαίτηση τροφοδοσίας του συστήματος είναι 800 Watt. Η κάρτα γραφικών GIGABYTE Radeon RX 7900 XT 20G είναι εξοπλισμένη με 5376 stream processors και 20GB μνήμης GDDR6 320-bit με 80MB τεχνολογίας AMD Infinity Cache δεύτερης γενιάς. Η έξοδος περιλαμβάνει μια θύρα HDMI, δύο θύρες DisplayPort 2.1 και μια θύρα USB TYPE-C. Η απαίτηση τροφοδοσίας του συστήματος είναι 750 Watt.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα