Τη μικρή και ευέλικτη ITX μητρική A620I AX λανσάρει η Gigabyte

Μια μητρική για τους λάτρεις των ITX συστημάτων κυκλοφορεί η Gigabyte και μας ενθουσιάζει με το μέγεθος και τις δυνατότητες.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έρχεται με το chipset A620, στις πλατφόρμες της AMD δεν υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί όσον αφορά την ψύξη, τις επιπλέον υποδοχές (φυσικά πρόκειται για ITX), ενώ και το overclocking δεν αναμένεται σημαντικά περιορισμένο, παρά μόνο από τα VRM των 5+2+1 φάσεων που διαφημίζονται στο επίσημο site.

Το μέγεθος των 17×17 εκατοστών, όπως είναι μια τυπική ITX μητρική θα χαροποιήσει όσους θέλουν να αναβαθμίσουν το ITX σύστημά τους, ενώ οι δύο DDR5 υποστηρίζουν ταχύτατες μνήμες έως και τα 6400 MT/s, για να συνοδέψουν τους Ryzen 7000 στο AM5.

Σημειώνεται ότι όπως έχουμε δει και στο πρόσφατο συγκριτικό μας, η μια και μοναδική θύρα επέκτασης PCIe είναι Gen 4 και τρέχει σε x16 mode, ενώ στη μητρική υπάρχει και μια M.2 για SATA ή NVMe SSD. Το σύνολο ολοκληρώνει το δίδυμο DisplayPort / HDMI, ενώ συναντάμε και μια 2.5Gbit Ethernet για τη δικτύωση.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμολόγηση, αλλά όπως συνηθίζεται, οι ITX έχουν υψηλότερη τιμολόγηση λόγω του ιδιαίτερου form factor, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα entry level chipset.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα