M.2 πάνω στην GPU, μια ενδιαφέρουσα προοπτική από την ASUS

Η ASUS παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα κάρτα γραφικών η οποία συνδυάζει την GPU και στον ίδιο χώρο, έβαλε και μια κάρτα αποθήκευσης M.2 που τρέχει σε PCIe Gen4.

Η παρουσίαση έγινε σε μια κινεζική πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο παρόμοια με το YouTube, και στις εικόνες βλέπουμε μια αρκετά διαφορετική κάρτα γραφικών.

Ο Tony Wu, γενικός διευθυντής της ASUS China, μας έδειξε ένα concept design μιας NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti με μια υποδοχή για M.2 SSD.

Για εσάς που γνωρίζετε, η GeForce RTX 4060 Ti χρησιμοποιεί μόνο οκτώ γραμμές PCIe. Ωστόσο, κάρτες όπως αυτή των εικόνων έρχεται με το x16 ηλεκτρικά συνδεδεμένο, αλλά για έναν διαφορετικό λόγο. Τα 8 PCIe lanes της GPU έρχονται και πλαισιώνουν άλλα 8 PCIe lanes που στεγάζουν δύο M.2 υποδοχές, για SSDs.

Εκμεταλλευόμενη τις επιπλέον οκτώ λωρίδες που έχουν στη διάθεσή τους οι σχεδιαστές PCB (Printed Circuit Board), η ASUS κατάφερε να ενσωματώσει μια θύρα M.2 2280 και στις δύο πλευρές της κάρτας.

Στις εικόνες της πρωτότυπης κάρτας γραφικών που μοιράστηκε ο Wu, παρατηρούνται οι SSD Samsung 980 Pro PCIe Gen4 συνδεδεμένοι και στις δύο πλευρές της πλακέτας PCB της κάρτας γραφικών.

Οι SSDs επωφελούνται από την παρουσία fins που υπάρχουν για την ψύξη της GPU καθώς και των ανεμιστήρων που υπάρχουν ακριβώς μπροστά. Η υποδοχή M.2 στην πίσω πλευρά είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω μιας εγκοπής στο backplate, και φαίνεται να υπάρχει επαρκής χώρος για μια ψύκτρα επάνω στον SSD.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα