Core i3 με έξι πυρήνες ενδέχεται να δούμε από την Intel

Η Intel αναμένεται να σπάσει το σερί των επεξεργαστών i3, οι οποίοι έρχονταν παραδοσιακά με τέσσερις ή και δύο πυρήνες για αρκετά χρόνια τώρα.

Σύμφωνα με διαρροή, στους 14ης γενιάς Core, η αμερικανική εταιρία θα αλλάξει μερικά πράγματα στη σειρά των επεξεργαστών της. Αρχικά, έχουμε τη φήμη για αλλαγή της ονομασίας που θα υποστούν κάποια μοντέλα (με το Ultra στην ονομασία τους) – πιθανόν στην οικογένεια των notebooks – και δεν αναμένουμε να επηρεάσει ακόμα τα desktops.

Πέρα από αυτό, η 14η γενιά Core θα είναι ένα refresh της επιτυχημένης 13ης γενιάς με αυξημένα core clocks σε μια προσπάθεια της Intel να φτάσει και να ξεπεράσει την επέλαση των Ryzen 7000X3D.

Οι πρόσφατες πληροφορίες λοιπόν, κάνουν λόγο για έναν Core i3 με 6 performance πυρήνες, όπως συμβαίνει με τον Core i5 12400 για παράδειγμα. Αναφορές υπάρχουν και για τον high end Core i9 14900K και 14900KS, οι οποίοι θα έχουν turbo clock τα 6.0GHz και 6.2GHz αντίστοιχα, αυξάνοντας κατά πολύ τα έχουμε δει μέχρι σήμερα σε επίπεδο ambient cooling.

Με πληροφορίες από το OC3D.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα