Call of Duty Modern Warfare III: Εντυπώσεις από την Early Access Open Beta 

Πατώντας σε παλιά καλά μονοπάτια, το επόμενο μέρος του Call of Duty Modern Warfare III βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και αναμένεται στις 10 Νοεμβρίου

Μέχρι να συμβεί αυτό, εμείς είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα στην early access open beta στο PC – και όσο πλησιάζουμε προς το επίσημο λανσάρισμα, είπα να αναφέρω τα όσα μου γαργάλησαν τις πιο ευαίσθητες χορδές μου.

Όσο κράτησε η beta, το παιχνίδι μας έδωσε μια αρκετά γενναία δόση του τι θα περιμένουμε στο επίσημο release τον Νοέμβριο. 

Καλώς η κακώς το παιχνίδι μοιράζεται την ίδια ονομασία με τον τίτλο του 2011, εκείνο λεγόταν Modern Warfare 3, κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε αρκετούς να μπερδεύονται ψάχνοντας πληροφορίες online.

Φυσικά αρκεί κάποιος να κοιτάξει τα γραφικά για να καταλάβει ότι μπροστά μας έχουμε έναν τίτλο του 2023, 12 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Modern Warfare 3.

Η μηχανή γραφικών εδώ είναι η αρκετά βελτιστοποιημένη IW Engine 9, την οποία πρωτοείδαμε στο Modern Warfare (αυτό του 2019) και έκτοτε έχει λάβει μερικές βελτιώσεις όσον αφορά τα draw calls αλλά και μερικές ακόμα.

Την ανάπτυξη αυτής της μηχανής γραφικών ανέλαβε το τρίο Infinity Ward, Treyarch και φυσικά η Sledgehammer Games, ενώ σκοπός είναι όλοι οι τίτλοι να βρεθούν κάτω από το Call of Duty HQ, το ενιαίο hub της σειράς παιχνιδιών Call of Duty.

Έφτασε η ώρα όμως να σας πούμε μερικά χρήσιμα πράγματα για το επερχόμενο παιχνίδι, την προώθηση του οποίου έχει αναλάβει για άλλη μια φορά η Activision.

Τα γνωστά game modes υπήρχαν και στην κλειστή/ανοιχτή beta και έτσι το Kill Confirmed αποτέλεσε μεγάλο μέρος της όλης δοκιμής, ιδίως στην πίστα Highrise

Cutthroat: Ένα νέο game mode στο προσκήνιο

Η παράσταση άνοιξε για εμένα με το cutthroat, ένα νέο game mode που έρχεται να πλουτίσει τους κόλπους του Call of Duty Modern Warfare III. Οι διαθέσιμες πίστες που είδαμε το mode αυτό είναι η Estate και η Favela – και οι δύο με αρκετά busy στοιχεία.

Σε αυτό το mode οι παίκτες χωρίζονται σε τρεις ομάδες των τριών ατόμων. Ο χάρτης περιλαμβάνει μερικές σημαίες (flags) τις οποίες οι παίκτες θα πρέπει να καταλείψουν ή να προστατέψουν, δίνοντας έτσι πόντους στην ομάδα τους.

Αυτό το κάνουν είτε παραμένοντας στο σημείο που βρίσκεται η σημαία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είτε καθαρίζοντας τον χάρτη από τους εχθρούς στην περίπτωση που πρέπει να τις προστατέψουμε.

Οι σημαίες αλλάζουν θέση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ οι σύμμαχοί μας μπορούν να μας σηκώσουν εάν πέσουμε. 

Το game mode θυμίζει έντονα αυτό του Rainbow Six Siege, οπότε δε μπορούμε να πούμε ότι είναι δα και κάτι πρωτοποριακό. Ο ρυθμός από την άλλη έχει έντονα σκαμπανεβάσματα και μπορεί το ένα round να είναι εξαιρετικά γρήγορο και να τελειώσει σημαντικά πιο γρήγορα, ενώ κάποιο άλλο να χρειάζεται πιο προοδευτικό έλεγχο του χάρτη και αργότερο περπάτημα.

Σίγουρα το συγκεκριμένο θα ταιριάξει σε πολλά gamestyles (λέγε με lightweight με πιστολάκι ή σούπερ ήρεμος sniper-τύπος).

Search and destroy: Μια εναλλακτική μορφή του bomb has been planted!

Αν ήταν να διαλέξω ένα mode από όλα, αυτά θα ήταν σίγουρα το cuttrhoard αλλά και το search and destroy. 

Στο συγκεκριμένο σκοπός μας είναι να εξολοθρεύσουμε τη βόμβα, ή να την τοποθετήσουμε σε προκαθορισμένα σημεία του χάρτη. 

Χωριζόμαστε σε δύο ομάδες των έξι ατόμων έκαστη, και το σημαντικότερο; Μόλις ο παίκτης μας σκοτωθεί, τότε παραμένουμε εκτός παιχνιδιού μέχρι να λήξει ο γύρος – κάτι που θυμίζει ακόμα περισσότερο το Siege. 

Βέβαια, στην περίπτωση του Modern Warfare III, αυτό γίνεται με τον γνωστό, γρήγορο ρυθμό gameplay που χαρακτηρίζει τη σειρά, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές από τα προηγούμενα παιχνίδια.

Στη διάρκεια της early access open beta, είχα μόνο αυτά τα modes διαθέσιμα, ή τουλάχιστον δεν φάνηκαν να υπάρχουν άλλα που θα μπορούσα να διαλέξω. Επιπλέον, η σταθερότητα των servers είναι κάτι που πρέπει να αναφερθεί, και οι παίκτες που συνάντησα έπαιζαν τόσο στο PC όσο και στις κονσόλες – ίσως περισσότερο στις κονσόλες δηλαδή. 

Πως τρέχει στο PC;

Ο τίτλος, αν και στην early access open beta έκδοση, έτρεξε υπέροχα ωστόσο θα πρέπει να δώσω και τα εύσημα στους drivers της Nvidia, αλλά και το γεγονός ότι η RTX 2080 Ti δε φαίνεται να δυσκολεύεται και πολύ. Το παιχνίδι έτρεξε σε ανάλυση 4K ενώ δοκιμάστηκε και στα 1440p (QHD), με πολύ καλά αποτελέσματα.

Σε 4K, το μέσο framerate ανήλθε στα 80 FPS, ενώ σε πολλά περιβάλλοντα είδαμε να ξεπερνάει και τα 100FPS. Το υπόλοιπο σύστημα ολοκληρώνεται από τον Ryzen 5 5500 της AMD καθώς και από 16GB μνήμη στα 3800MHz.

Με την Sledgehammer Games στο τιμόνι της ανάπτυξης του Modern Warfare III (ήταν η σειρά της εξάλλου), ο τίτλος δεν είναι ιδιαίτερα βαρύς χωρίς διαφορές από τον περσινό τίτλο της εταιρίας. Η προσθήκη μάλιστα τεχνολογιών όπως το DLSS και του fine tuning που υπάρχει στην πλατφόρμα του PC, δε θεωρώ ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και σε κάρτες γραφικών με πιο ήπια τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως κάρτες γραφικών RX 6600 XT, η οποία ακόμα και σήμερα είναι ένα από τα μοντέλα που κυνηγούν αρκετοί με σφικτό budget.

To 20ο Call of Duty στην ιστορία θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου 2023 και μαζί του, έρχονται τα γνωστά modes που έχουμε ζήσει και τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς, ενώ τα Zombies αναμένονται φέτος με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και από το trailer που θα δείτε παρακάτω, φαίνεται ότι περιμένουμε κάποιου είδους boss fights ανάμεσα στα waves των ζωντανών νεκρών.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα