Nintendo Switch 2: Η νέα έκδοση τον Μάρτιο του 2025

Οι νεότερες πληροφορείς σχετικά με τη νέα φορητή κονσόλα της Nintendo οργιάζουν και όλοι μιλούν για ένα πραγματικό ανταγωνιστή του Steam Deck και των φίλων του.

Μπορεί το τωρινό Switch με την οθόνη τύπου OLED να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μεταξύ των Nintendo enthusiasts, όμως η εταιρία έχει βλέψεις για μια ακόμα έκδοση με καλύτερα χαρακτηριστικά στα σκαριά. Στόχος της να παραμείνει ανταγωνιστική και μέσα στο 2024 ενάντια στις υλοποιήσεις με τα AMD chips και γι’ αυτόν τον λόγο οι φήμες λένε ότι η Ιαπωνική εταιρία στρέφεται στην Nvidia για τη σχεδίαση και κατασκευή του chip της.

Το SoC στο εσωτερικό του Nintendo Switch 2 θα είναι το Nvidia Tegra T239 με οκτώ ARM Cortex-A78E CPU cores και μια GPU βασισμένη στην Ampere αρχιτεκτονική με 1536 πυρήνες στο 1GHz – αρκετά ισχυρή για τα δεδομένα της αγοράς των φορητών κονσολών και στην ίδια κατηγορία με το PlayStation 4 Pro, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν πηγές.

Η GPU είναι στο ίδιο σκαλί των επιδόσεων με την RTX 3050 mobile έκδοση που συναντάμε στα laptops, πράγμα που σίγουρα είναι ενδιαφέρον για πολλούς enthusiasts. Το ίδιο ενδιαφέρον βέβαια, είναι και το γεγονός ότι η κονσόλα θα τρέχει Android (πιθανότατα), το οποίο είναι εξαιρετικά ‘ευάλωτο’ στις modding ‘ορέξεις’ της κοινότητας, οπότε περιμένουμε περισσότερα σχετικά με αυτό μετά την κυκλοφορία του.

Το σύστημα θα πλαισιώνουν 8 με 16GB LPDDR5 system memory, 128-bit memory bus με bandwidth 102 GB/s – όλα αυτά κατασκευασμένα στα 8nm της Samsung.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα