Σε απόσυρση και επίσημα οι Nvidia GTX GPU

Το πάλαι ποτέ γνώριμο brand της Nvidia μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και σταματά την ανάπτυξη των τελευταίων GTX GPU.

Το brand που ξεκίνησε με την ιστορική πλέον 7800 GTX το 2005, η συγκεκριμένη οικογένεια GPU πέρασε από πραγματικά τεράστιες αλλαγές και βελτιώσεις ανά τα χρόνια.

Όσοι μάλιστα είχαν την τύχη να την δοκιμάσουν κιόλας, όπως ο γράφων, καταλαβαίνουν ακόμα περισσότερο το πόσο πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από πλευράς επιδόσεων αλλά και τεχνολογιών – κατανάλωσης.

Η τελευταία σειρά GPU της Nvidia που έφερε το χαρακτηριστικό GTX στην ονομασία της ήταν οι GTX 1660, ή αλλιώς η σειρά GT 16.

Μετά από 19 χρόνια, πηγές του VideoCardz αναφέρουν ότι οι συνεργάτες της Nvidia σταματούν τη διάθεση των GTX GPU, δίνοντας τέλος σε μια ιστορική εποχή και επιβεβαιώνοντας τις παλιότερες φήμες σχετικά με το θέμα.

Οι τελευταίες κάρτες που έφεραν το brand δεν αποτελούσαν την κορωνίδα των επιδόσεων και η GTX 1660 Ti/Super αποτελούσε την ισχυρότερη υλοποίηση που μπορούσε να αγοράσει κανείς.

Οι εν λόγω GPU δεν διέθεταν ray tracing δυνατότητες ή tensor cores για AI και machine learning, πράγμα που τις έκανε ιδανικές για entry level συστήματα και χρήστες με μικρές απαιτήσεις στις gaming δραστηριότητές τους.

Όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία, πριν από περίπου 5 χρόνια, ο GPU διέθεταν αρκετή ιπποδύναμη για όσου σκέφτονταν να παροπλίσουν την παλιά τους GTX 1050 προσφέροντας αυξημένα FPS στα games τους.

Ωστόσο οι gamers δεν υποδέχτηκαν τις GPU όσο καλά περίμενε η Nvidia, κυρίως λόγω της τιμολόγησης σε μια εποχή που ταλαιπωρούνταν ακόμα από ελλείψεις λόγω GPU mining.

Από πλευράς drivers όμως, η υποστήριξη συνεχίζεται κανονικά και στη λίστα της Nvidia υπάρχουν ακόμα μοντέλα όπως η σειρά GTX 700, από το μακρινό πλέον 2013.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα