Το ‘φορητό μέλλον’ του Xbox ονειρεύεται ο Phil Spencer

Δε θα ήταν απίθανο να δούμε μια φορητή κονσόλα από την Microsoft και αυτό ίσως να πάρει λιγότερο χρόνο απ’ όσο φαντάζεστε.

Το υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του Xbox, Phil Spencer, αναλογίζεται πως θα μπορούσε να φέρει την εμπειρία του Xbox σε μια φορητή πλατφόρμα εφάμιλλη με τις υπάρχουσες από την ASUS, Valve, Lenovo και μερικών ακόμα.

Σε συνέντευξή του αποκάλυψε κάποιες από τις βλέψεις που έχει για το μέλλον, και το πόσο ενδιαφέρον του φάνηκε το Lenovo Legion Go στο ταξίδι του στην φετινή έκθεση GDC 2024. Και καθώς επικροτεί τις προσπάθειες αυτών των εταιριών, φαντασιώνεται έναν κόσμο όπου το ‘Xbox experience’ βρίσκεται και σε μια φορητή συσκευή, με όλα τα save files, την οποία μπορούμε να έχουμε σχεδόν παντού μαζί μας.

Το πλαίσιο του Spencer εδώ εκτείνεται πέρα από τις συμβατικές κονσόλες και ουσιαστικά ονειρεύεται το brand του Xbox ως κάτι περισσότερο από μια κονσόλα, αλλά μια εμπειρία που μας ακολουθεί σε όποιο game και αν παίζουμε.

Αν και ο νους μας πηγαίνει σε κάτι εξωπραγματικό, αν φανταστούμε μια φορητή κονσόλα ‘άμεσα συνδεδεμένη’ με την κανονική και όλους τους λογαριασμούς μας μέσα, τότε καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου μακριά.

Αν και κρατάει τα χαρτιά του κλειστά για την ώρα, ο Spencer και η Microsoft ίσως ετοιμάζουν κάτι σχετικό στο άμεσο μέλλον για να ανταγωνιστούν τις προτάσεις του χώρου και να ισχυροποιήσουν τη θέση του Xbox στο σκηνικό του gaming.

Πηγή

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα