Η AMD ετοιμάζει τους Ryzen 8000F CPU

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν αποκαλύπτουν τους Ryzen 5000XT μαζί με μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες στην οικογένεια των Ryzen 8000.

Φανταστικά νέα για όποιον έχει μητρική με το AM4 socket και ψάχνει την αναβάθμιση αφού η AMD ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τουλάχιστον 4 ‘νέους’ επεξεργαστές για την πλατφόρμα. Αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε όμως ότι ο Ryzen 5000XT είναι επίσημα διαθέσιμος και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει σύντομα. Επιπλέον, υπάρχουν δύο μυστηριώδεις προσθήκες στην οικογένεια Ryzen 8000.

Οι τελευταίοι, με το F στην ονομασία τους (Ryzen 7 8700F και Ryzen 5 8400F) υποδηλώνουν ότι δε θα φέρουν ενσωματωμένη GPU, αποτελώντας μια λύση για όσους έχουν ήδη μια κάρτα γραφικών στα builds τους και θέλουν να αναβαθμίσουν την παλιά πλατφόρμα με μικρότερο κόστος.

Το σκηνικό θυμίζει τους Ryzen 3000XT πίσω στο μακρινό 2019-2020 όπου με το XT στην ονομασία τους οι τότε επεξεργαστές της AMD απέκτησαν και μια μικρή αύξηση στους χρονισμούς, χάρη στα καλύτερα yields από τα εργοστάσια παραγωγής. Το ίδιο περιμένουμε να συμβεί και με τους Ryzen 5000XT, σηματοδοτώντας ίσως τους τελευταίους που θα δούμε στο εν λόγω socket.

Και αυτό γιατί το AM5 μετρά ήδη δύο χρόνια στην αγορά και μια οικογένεια επεξεργαστών να το υποστηρίζει για την ώρα. Αν κρίνουμε από το πόσο υποστηρίχθηκε το AM4 από την AMD, περιμένουμε αντίστοιχη υποστήριξη και για το AM5.

Πηγή

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα