Η AMD λανσάρει επίσημα τους Ryzen 5 8400F & Ryzen 7 8700F σαν OEM only

Δύο νέα Zen 4 CPU αποκαλύπτει η AMD και είναι αυτά για τα οποία ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα: Ryzen 5 8400F & Ryzen 7 8700F.

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο, οι Ryzen 5 8400F & Ryzen 7 8700F βασίζονται στη νεότερη αρχιτεκτονική Zen 4 για το socket AM5 και θα φέρουν 6 και 8 πυρήνες με multi-threading που διπλασιάζει τα διαθέσιμα threads στο σύστημα.

Παρά τις υψηλές επιδόσεις που υπόσχονται, τα συγκεκριμένα CPU έχουν μικρές αλλά σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα τυπικά CPU που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 4.

Εν αρχή είναι η απουσία της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών RDNA 3. Το “F” στην ονομασία τους υποδηλώνει απουσία οποιασδήποτε iGPU, όπως και στην οικογένεια επεξεργαστών της Intel, ενώ επειδή αποτελεί πρακτικά μέρος της, το σύστημα Ryzen AI (XDNA) λάμπει και αυτό δια της απουσίας του από τους επεξεργαστές.

Επί της ουσίας, πρόκειται για πολύ βασικά chip από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών που όμως σίγουρα θα θέλαμε και στην λιανική. Για την ώρα δε θα συμβεί αφού θα πωλούνται μόνο στους OEMs και τους system integrators του κόσμου.

Όσον αφορά τα specs, η προηγούμενη διαρροή επιβεβαιώνεται και έτσι έχουμε 4.2/4.7GHz για το base και boost clock στον Ryzen 5 8400F, ενώ ο Ryzen 7 8700F τρέχει από τα 4.1/5.0GHz για το base και boost clock αντίστοιχα.

Από πλευράς επιδόσεων, έχουμε ήδη το πρώτο δείγμα και τα CPU έχουν σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις με τους 8700G και 7500F όπως έχουν ήδη δείξει κάποια κινεζικά media.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα