Ryzen 9000: Τα πρώτα BIOS για τους Zen 5 CPU βγάζουν οι κατασκευαστές μητρικών

Μέχρι στιγμής MSI και ASUS ανάρτησαν στο support site ενός εκ των B650 τους, BIOS για την επόμενη γενιά των Ryzen CPU που σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρει το 9000 στην ονομασία τους.

Η ASUS ήταν η πρώτη, ενώ τώρα ακολουθεί και η MSI με το AGESA 1.1.7.0 που αναφέρεται απλώς σαν ‘next-gen CPU’ στο επίσημο support page της μητρικής. Η μητρική που παίρνει την αναβάθμιση είναι η MSI MPG B650 Carbon Wi-Fi και όπως όλα δείχνουν αναφέρεται στους νέους AMD Ryzen 9000 που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 5.

Η επόμενη αρχιτεκτονική της AMD υπόσχεται ακόμα ταχύτερο IPC, υψηλότερες επιδόσεις και υποστήριξη για όλα τα σύγχρονα extensions μεταξύ των οποίων και AVX-512. Η AMD θα διατηρήσει συμβατότητα με τις τωρινές 600 Series μητρικές, ενώ θα δούμε και την είσοδο ενός ολοκαίνουργιου chipset (ή ολόκληρης σειράς) με κορυφαίο το X870.

Τώρα, περιμένουμε νεότερα από πλευράς AMD στην έκθεση Computex 2024 που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου και η AMD θα έχει κεντρικό ρόλο μαζί με άλλες μεγάλες εταιρίες του χώρου.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα