Το GPT-4o της OpenAI γίνεται το πιο προηγμένο AI εργαλείο

Η OpenAI παρουσίασε το νέο της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το GPT-4o AI, το οποίο θα κάνει το ChatGPT πιο χρήσιμο και πιο εύκολο στη χρήση.

Το GPT-4o είναι επί της ουσίας μια νέα έκδοση του προηγούμενου μοντέλου GPT-4 από την OpenAI. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και σε δωρεάν χρήστες πράγμα που σημαίνει ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση στην πιο προηγμένη τεχνολογία της OpenAI μέσω του ChatGPT.

Με βάση την επίδειξη της εταιρίας που έγινε τη Δευτέρα το GPT-4o θα μετατρέψει ουσιαστικά το ChatGPT σε έναν ψηφιακό βοηθό που μπορεί να συμμετέχει σε πραγματικές, προφορικές συνομιλίες.

Στο demo φαίνεται πως το εργαλείο μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει τους χρήστες, αλλά να κάνει και περίεργες φωνές, ανάλογα με το τι θα του ζητήσει ο χρήστης.

Και όπως μας δείχνει το popup μόλις συνδεθούμε στον δωρεάν λογαριασμό του ChatGPT, “το GPT 4o είναι πιο έξυπνο, μπορεί να αναγνωρίσει εικόνες, να ψάξει στο διαδίκτυο και μιλάει περισσότερες γλώσσες.”

Η Διευθύντρια Τεχνολογίας της OpenAI, Mira Murati, δήλωσε ότι η ενημερωμένη έκδοση του ChatGPT θα διαθέτει πλέον και δυνατότητες μνήμης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μαθαίνει από προηγούμενες συνομιλίες με τους χρήστες και μπορεί να κάνει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο.

Από τα σημαντικά μειονεκτήματα του ChatGPT μέχρι και σήμερα ήταν η δυνατότητα να λύσει εξισώσεις, κάτι που βλέπουμε να καταφέρνει με ιδιαίτερη ευκολία στο YouTube video παραπάνω. Η εταιρία μας δείχνει επίσης το πως μπορεί να βοηθήσει τους developers στην επίλυση bugs και άλλων προβλημάτων σχετικά με τον προγραμματισμό.

Η νέα έκδοση έρχεται την ώρα που η OpenAI επιδιώκει να παραμείνει μπροστά από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό (Apple Siri) στον αγώνα δρόμου της τεχνητής νοημοσύνης.

Ανταγωνιστές όπως η Google και η Meta εργάζονται πυρετωδώς στην ανάπτυξη ολοένα και πιο ισχυρών μοντέλων που τροφοδοτούν τα chatbots τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φέρουν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορα άλλα προϊόντα.

Πηγή: OpenAI.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα