Αριθμοί ρεκόρ για την AMD σε desktop και server συστήματα το Q1 2024

Η AMD σημείωσε σημαντική άνοδο στο market share σε επεξεργαστές x86 για desktop και server το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την Mercury Research.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στην μεγάλη ζήτηση των επεξεργαστών της σειράς Ryzen 7000 για desktop και τους επεξεργαστές EPYC 4ης γενιάς για servers.

Την ίδια στιγμή η AMD έκανε και επίσημα διαθέσιμους στην αγορά τους Ryzen 5 8400F & Ryzen 7 8700F ‘βγάζοντάς’ τους από την OEM αγορά στη λιανική πώληση, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούμε να τους βρούμε στα καταστήματα με τιμές $269 και $169 αντίστοιχα.

Desktop PC: Η AMD αρπάζει σημαντικό μερίδιο αγοράς από την Intel και τις υπόλοιπες εταιρίες του χώρου

Η AMD αύξησε τις πωλήσεις μονάδων των επεξεργαστών της για desktop συστήματα κατά 4,7% σε σύγκριση με πέρυσι, φτάνοντας μερίδιο αγοράς 23,9% που είναι το υψηλότερο στην ιστορία της εταιρίας.

Laptop: Μικρή πτώση της AMD λόγω των Intel Meteor Lake

Το μερίδιο αγοράς της AMD σε φορητούς υπολογιστές μειώθηκε ελαφρώς στο 19,3% το πρώτο τρίμηνο του 2024, εν μέρει λόγω της κυκλοφορίας των επεξεργαστών Intel Core Ultra ‘Meteor Lake’. Ωστόσο, η AMD σημείωσε σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς σε μονάδες (3,1%) και εσόδων (4%) σε σύγκριση με πέρυσι.

Στους servers, το μερίδιο αγοράς της AMD έφτασε το 23,6%, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σύγκριση με πέρυσι.

Παρόλο που η Intel εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη και με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (76,4%), η AMD κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 33% των εσόδων της αγοράς servers x86 αντιστοιχεί στην AMD (το ένα τρίτο για τους πιο ‘μαθηματικούς’ ανάμεσά μας), γεγονός που δείχνει πως η εταιρία κερδίζει έδαφος και στα πιο ακριβά τμήματα της αγοράς.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα