Οι AMD Ryzen 9000 CPU παρέα με νέα chipset στα μέσα Ιουλίου!

Σύμφωνα με διαρροές από έγκυρα μέσα, η νέα σειρά desktop επεξεργαστών AMD Ryzen 9000 CPUGranite Ridge‘ που βασίζεται στη μικροαρχιτεκτονική Zen 5, ενδέχεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου του 2024.

Οι πρώτοι επεξεργαστές της σειράς θα περιλαμβάνουν μοντέλα με 16, 12, 8 και 6 πυρήνες, καλύπτοντας τις σειρές Ryzen 9, Ryzen 7 και Ryzen 5, όπως ακριβώς συνέβη και με την κυκλοφορία της σειράς Ryzen 7000.

Η επίσημη ανακοίνωση των επεξεργαστών αναμένεται στο keynote της AMD στην έκθεση Computex 2024 – όπου θα δοθούν γενικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις τους. Περιμένουμε πιο λεπτομερή specs κατά την αποκάλυψή τους μέσα στον Ιούνιο.

Η κυκλοφορία των AMD Ryzen 9000 CPU ‘Granite Ridge’ στα τέλη Ιουλίου σημαίνει επίσης ότι οι κατασκευαστές μητρικών θα παρουσιάσουν τις νέες τους υλοποιήσεις που θα βασίζονται στο chipset X870, επίσης στην Computex.

Παρόλο που οι AMD Ryzen 9000 CPU χρησιμοποιούν το υπάρχον socket AM5, θα είναι συμβατές και με τις υπάρχουσες μητρικές που βασίζονται στο chipset AMD 600-series.

AMD Ryzen 9000.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές μητρικών καρτών έχουν ήδη κυκλοφορήσει BIOS updates που περιλαμβάνουν υποστήριξη για τους AMD Ryzen 9000, πράγμα που σημαίνει ότι η κυκλοφορία τους πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς.

Σε περίπτωση που οι κάτοχοι των καινούργιων CPU χρησιμοποιήσουν την παλιά τους μητρική, το μόνο που μένει να κάνουν είναι να βρουν τη λειτουργία BIOS flashback και να περάσουν το νέο BIOS χωρίς την ανάγκη του παλιού τους CPU.

Via.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα