Η MSI αποκαλύπτει ‘κατά λάθος’ την GeForce RTX 4090 SUPRIM FUZION

Η MSI αποκάλυψε κατά λάθος την επερχόμενη κάρτα γραφικών GeForce RTX 4090 SUPRIM FUZION, με αφορμή την βράβευσή της ως ‘Computex Best Choice’.

Media του χώρου που είχε πρόσβαση στην κάρτα νωρίτερα από άλλα μέσα μας δίνει μερικές λεπτομέρειες. Το FUZION προέρχεται από την ενσωματωμένη υδρόψυξη κλειστού τύπου (AIO) που διαθέτει η κάρτα.

Αυτό διαφοροποιεί σημαντικά την SUPRIM FUZION από άλλες υδρόψυκτες κάρτες όπως για παράδειγμα την RTX 4090 SUPRIM Liquid X που έρχεται με εξωτερικό ψυγείο 240mm.

Η SUPRIM FUZION διαθέτει πλήρως ενσωματωμένη υδρόψυξη και έτσι δεν προεξέχει κανένας σωλήνας αλλά ούτε και το radiator όπως συμβαίνει σε άλλες κάρτες!

Αυτό σημαίνει ότι η αντλία, το ψυγείο και οι σωληνώσεις βρίσκονται μέσα στο περίβλημα της κάρτας. Δεν υπάρχει εξωτερικό ψυγείο και δεν υπάρχουν σωλήνες με τους οποίους να πρέπει να ταλαιπωρηθείτε κατά την εγκατάσταση στο PC case.

Το μειονέκτημα είναι πως η κάρτα θα έχει τεράστιο footprint στο εσωτερικό του PC case με πάχος που αναφέρεται στα 4.5 PCI slots. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο όμως αφού κάρτες όπως οι ASUS Noctua Edition φτάνουν ακόμα και τα 5 PCI slots. Οι φωτογραφίες δείχνουν επίσης μερικές χάλκινες ψύκτρες για τα μνήμες της RTX 4090 GPU.

Αρκετοί αναρωτιούνται γιατί η MSI επέλεξε αυτή τη σχεδίαση σε μια κάρτα προηγούμενης γενιάς όσο περιμένουμε την κυκλοφορία ή τουλάχιστον την ανακοίνωση της επόμενης γενιάς καρτών γραφικών από την Nvidia.

Η αλήθεια είναι ότι οι κάρτες RTX 5080 και RTX 5090 που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Blackwell μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να έρθουν στα χέρια μας. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η RTX 5090 ενδέχεται να βασίζεται σε σχεδίαση διπλού PCI slot – κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό, εάν ισχύει.

Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό TDP που θα έχει η RTX 5090, λόγω της ισχύος της, δεν είναι απίθανο η Nvidia να έχει μας δείξει μια παρόμοια σχεδίαση στο τελικό της προϊόν των επόμενων μοντέλων της.

Η MSI αποκαλύπτει 'κατά λάθος' την GeForce RTX 4090 SUPRIM FUZION

Η MSI θα παρουσιάσει επίσημα την συγκεκριμένη GeForce RTX 4090 SUPRIM FUZION στην Computex 2024.

Πηγήvia.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα