Η Cooler Master μπαίνει στην αγορά των Mini-PC με το ‘Mini-X’

Το Cooler Master Mini-X βασίζεται στον Core Ultra 100 και διαθέτει ένα σύστημα ψύξης βασισμένο σε vapor chamber για πιο αποδοτική λειτουργία.

Οι εταιρίες που δεν είναι γνωστές για τέτοια προϊόντα έχουν την τιμητική τους στην Computex 2024. Πολλές μας δείχνουν ενδιαφέρουσες και περίεργες λειτουργίες όπως οθόνες με πολλά χρώματα, αρθρωτά σχέδια, ισχυρά γραφικά ή εξελιγμένα σχέδια ψύξης.

Η Cooler Master, γνωστή περισσότερο για τα PC cases της αποκάλυψε ένα Mini-PC με ένα ιδιαίτερο σύστημα ψύξης που είχαμε καιρό να δούμε. Το σύστημα ονομάζεται ‘Mini-X’ και τροφοδοτείται από επεξεργαστές Intel Core Ultra 5 125H ή Core Ultra 7 155H αρχιτεκτονικής Meteor Lake.

Αν και πρόκειται για πρωτότυπο, η Cooler Master σίγουρα ετοιμάζει και μια έκδοση με την καινούργια πλατφόρμα των Lunar Lake, ενδεχομένως μετά το Φθινόπωρο του 2024, όταν και περιμένουμε να κατακλύσει τα φορητά συστήματα.

Το mini PC έρχεται με μνήμη DDR5-5600 έως και 64 GB και είναι εξοπλίζεται με μια ψύξη τύπου vapor chamber επιτρέποντας στον επεξεργαστή να λειτουργεί με TDP από 28W έως και τα 45W.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ένα μοντέλο στη σειρά των Core Ultra 100 υποστηρίζει αυτό το TDP (Core Ultra 9 185H) και δεν είναι κανένα από τα δύο που αναφέρονται παραπάνω. Επομένως, η Cooler Master φαίνεται πως έχει ‘πειράξει’ τα ρολόγια και τις ρυθμίσεις του επεξεργαστή για το σύστημά της.

Στην πλακέτα σύνδεσης υπάρχει μία θύρα Ethernet 2.5Gbit, μία θύρα USB Type-C 10G, τέσσερις θύρες USB 3.2 Gen2 Type-A, μία θύρα Thunderbolt (πιθανώς τύπου 4) και δύο θύρες HDMI (μία 2.0 και μία HDMI 2.1). Η Cooler Master έχει επίσης εξοπλίσει το ‘Mini-X’ με αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση για τη διαθεσιμότητα ή την τιμολόγηση του συστήματος.

Τις φωτογραφίες, μοιράστηκε μαζί μας γαλλικό μέσο.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα