Η MSI RTX 4080 SUPER EXPERT FUZION κρύβει ένα ολόκληρο AIO μέσα της!

Η MSI παρουσίασε την κορυφαία κάρτα γραφικών RTX 4080 SUPER EXPERT FUZION η οποία θα ενσωματώνει ένα AIO σύστημα υδρόψυξης!

Ξεφεύγοντας από την πεπατημένη, η MSI αξιοποιεί το σύστημα ψύξης που σχεδίασε με τη βοήθεια της Cooler Master για να ψύξει την ισχυρή gaming GPU της Nvidia, RTX 4080 SUPER. Για να δείτε τις επιδόσεις των RTX 40 Super, έχουμε το κατάλληλο review!

Η Cooler Master πίσω από το κύκλωμα της υδρόψυξης

Η RTX 4080 SUPER EXPERT FUZION διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα ψύξης που συνδυάζει αερόψυξη και υδρόψυξη σε ένα. Αυτό που αλλάζει σε σχέση με άλλες υδρόψυκτες GPU είναι η τοποθεσία του κυκλώματος το οποίο βρίσκεται κάτω από το κάλυμμα και δεν καταλαμβάνει το χώρο του PC case.

Το ψυκτικό υγρό κυκλοφορεί χάρη στις σωληνώσεις και μέσα από το radiator που βρίσκεται μέσα στο κάλυμμα της κάρτας για πιο αποτελεσματική ψύξη του πυρήνα της Nvidia. Αυτό επιτρέπει στην κάρτα να λειτουργεί σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες ενώ έχει και επιπλέον θετικά όπως τη διατήρηση των συχνοτήτων σε υψηλότερα νούμερα κατά το παρατεταμένο gaming.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το cooler και το πως ψύχονται άλλα εξαρτήματα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά περιμένουμε οι ανεμιστήρες του radiator να αναλαμβάνουν κάποια από τα υπόλοιπα εξαρτήματα της κάρτας όπως τα VRM και τις μνήμες.

Η MSI συνεργάστηκε με την Cooler Master για να δημιουργήσει το σύστημα ψύξης. Από την άλλη δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι αντίστοιχο στο χώρο των GPU αφού και η AMD έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την μεγάλη εταιρία υδροψύξεων με έδρα την Ταϊβάν.

Η νέα κάρτα γραφικών αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις προηγούμενες RTX GPU προκειμένου να χωρέσει η επιπλέον ψύξη. Ωστόσο η MSI δεν έχει αναφερθεί ακόμα στο ακριβές μήκος της κάρτας – οι φωτογραφίες όμως μιλούν από μόνες τους.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμολόγηση της RTX 4080 SUPER EXPERT FUZION παραμένουν εξίσου επτασφράγιστο μυστικό για την ώρα. Με βάση τις προδιαγραφές της περιμένουμε να κοστίζει περισσότερο από μια ‘τυπική’ RTX 4080 SUPER.

Με πληροφορίες από το TechPowerUp.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα