Η EVGA τερματίζει τη συνεργασία της με την NVIDIA

Η EVGA επιβεβαίωσε ότι δεν θα λανσάρει τις επόμενης γενιάς κάρτες γραφικών της NVIDIA, με την τελευταία να απαντά δημόσια… το αντίθετο!

Σύμφωνα με αποκλειστική αναφορά του Gamers Nexus, η EVGA διακόπτει άμεσα τη σχέση της με την NVIDIA και δε θα κυκλοφορήσει κάρτες γραφικών της σειράς RTX 40, λόγω της προβληματικής σχέσης της εταιρίας με την NVIDIA, κάτι που επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρίας, Andrew Han.

Παρόλο που η EVGA φέρεται να έχει δημιουργήσει δείγματα καρτών γραφικών όπως της RTX 4090 FTW3, η εταιρία αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει GPUs αυτής της σειράς και ο λόγος είναι όπως όλα δείχνουν τα “πιεσμένα” margins που αφήνει η NVIDIA στην EVGA στις πωλήσεις καρτών γραφικών, αφήνοντας ένα πολύ μικρό μερίδιο για τον κατασκευαστή. Φήμες αναφέρουν μάλιστα, ότι η EVGA φαίνεται πως είναι πιο επικερδής με τις άλλες κατηγορίες στις οποίες ασχολείται, όπως για παράδειγμα τα τροφοδοτικά.

Με τη διακοπή των σχέσεων με την NVIDIA που προμηθεύει την εταιρία με πυρήνες, η EVGA ουσιαστικά βγαίνει από την αγορά των GPUs, αφού στη λίστα της δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής πέραν της NVIDIA – και ακόμα δεν έχει γίνει λόγος για άλλον κατασκευαστή όπως AMD ή Intel.

Οι κάρτες γραφικών αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των εσόδων της EVGA, ένας παράγοντας σίγουρα σοβαρός για το μέλλον της τελευταία που δεν έχει να καταπιαστεί από κάπου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τα τέλη του 2021, η EVGA έχει δημιουργήσει ουκ ολίγες μητρικές για AMD συστήματα, όπως τις X570 FTW, ωστόσο οι πωλήσεις τους δεν αντιπροσωπεύουν αυτές των καρτών γραφικών.

Η εταιρία αναμένει να εξαντληθούν τα προϊόντα της σειράς RTX 30 μέχρι το τέλος του 2022 και η εταιρία δεν έχει σχέδια να επεκταθεί σε άλλες κατηγορίες. Εκπρόσωπος της EVGA δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να παραμείνει στην επιχείρηση και ότι η εταιρία δεν πωλείται.

Η NVIDIA απάντησε αρκετά γρήγορα στα σχόλια της EVGA, λέγοντας τα εξής:

Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με την EVGA αυτά τα χρόνια και θα την υποστηρίξουμε και στην τρέχουσα γενιά προϊόντων μας. Ευχόμαστε στον Andrew και στους φίλους μας στην EVGA, τα καλύτερα.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα