Nvidia: Ανατιμήσεις στη σειρά RTX 40 λόγω δολαρίου

Οι ανατιμήσεις στη σειρά RTX 40 είναι γεγονός και και πηγάζουν από το ισχυρότερο δολάριο, ενώ την ίδια ώρα η Nvidia δίνει μια πλασματική “ανάσα” σε όσους θέλουν να αναβαθμίσουν.

Η νεότερη γενιά καρτών γραφικών έχει σίγουρα ταράξει τα νερά στο χώρο του hardware, όμως δεν φτάνει αυτό για να θεωρηθεί επιτυχημένη. Με την RTX 4080 να “μένει” στα ράφια των καταστημάτων αφού κοστίζει πάνω από 1200€ στην Ευρώπη, η Nvidia δείχνει ελαφρώς στριμωγμένη.

Η AMD από την άλλη ετοιμάζει τις 7900 XTX και 7900 ΧΤ, όμως και εκεί οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περιορισμένη διαθεσιμότητα παρά το γεγονός ότι η AMD υπόσχεται πολύ πιο επιθετική τιμολόγηση στις κάρτες της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ελαφρώς ισχυρότερο δολάριο έναντι του ευρώ, παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο στις κινήσεις των εταιριών.

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που στο επίσημο Nvidia store, η εταιρία εμφανίζει μειωμένες κατά 5% τις τιμές, απαντώντας κατά κάποιον τρόπο στις αναφορές για υψηλές τιμές ορισμένων προϊόντων όπως για παράδειγμα της RTX 4080.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα