Η Nikon Z30 είναι μια mirrorless κάμερα 20.9MP για… vloggers και YouTubers

Ας σταθούμε στη νέα πρόταση της Nikon στο χώρο του βίντεο, την Z30 που κυκλοφορεί στην αγορά και στοχεύει όσους κάνουν εκτενές… vlogging.

Αυτή η κατηγορία των content creators, που βλέπει ιδιαίτερη άνθιση με μέσα δικτύωσης όπως το TikTok και το YouTube συνεχώς αυξάνεται. Μπορεί οι περισσότεροι να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για αντίστοιχο περιεχόμενο.

Η Nikon θεωρεί όμως ότι η καινούργια της Ζ30 είναι το επόμενο βήμα για να χαρούν και αυτοί τις ανέσεις της νέας τεχνολογίας, αφού τα specs της είναι σημαντικά καλύτερα από ένα smartphone, και το συνολικό βάρος της δεν ξεπερνά πολύ αυτό ενός τυπικού smartphone.

Τι είναι λοιπόν η Z30; Είναι μια mirrorless κάμερα με αισθητήρα 20.9MP και DX format, το κλασικό δηλαδή της Nikon.

Μαζί με την 4K ανάλυση στα 30FPS, η κάμερα μπορεί να τραβήξει και εντυπωσιακές φωτογραφίες, όσο έχουμε δει από δείγματα της εταιρίας και από επιφανείς φωτογράφους-reviewers, με δυνατότητα συνεχούς λήψης βίντεο έως 125 λεπτά, χωρίς να κλείσει η κάμερα.

Το σημαντικότερο είναι η περιστρεφόμενη οθόνη, ιδανική για self shooting σενάρια, όπως αυτά των vloggers, αλλά, η οθόνη είναι χρήσιμη και σε άλλα σενάρια χρήσης, όπως για παράδειγμα σε street photography, μεταξύ άλλων.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι με το μικρό της βάρος και με αξεσουάρ όπως της φωτογραφίας, το vlogging γίνεται εύκολο και γρήγορο, ενώ με την ύπαρξη αξεσουάρ όπως μικροφώνου τύπου shotgun αποκτάμε και κορυφαίο ήχο.

Η Nikon με την Z30 θέλει να βρεθεί στην κορυφή των vlogging καμερών και η συγκεκριμένη ξεχωρίζει όχι μόνο για αυτό, αλλά και για τις streaming δυνατότητες, στα 1080p 60FPS αλλά και 4Κ 30FPS και έτσι είναι ιδανική και για τους streamers που θέλουν στουντιακή ποιότητα με σχετικά ΟΚ κόστος.

Μπορεί να μην πλησιάζει τις διπλάσιας ανάλυσης και μεγάλες mirrorless της Nikon, αλλά η Z30 με τα $709 που ξεκινά να πωλείται (σώμα μόνο), είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που είτε θέλει να αναβαθμίσει την mirrorless κάμερά του, είτε πρόκειται τώρα να μπει στον νέο αυτόν κόσμο της φωτογραφίας, του βίντεο και του streaming.

Σημειώνεται ότι με $149.95 δολάρια παραπάνω, η Nikon δίνει και το κατάλληλο accessory kit για content creators, το οποίο παρέχει ένα μικρόφωνο της Rode, ένα τρίποδο της SmallRig καθώς και ένα Bluetooth remote control για την κάμερα.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα