Συνεργασία Leica – Xiaomi ετοιμάζει το κορυφαίο smartphone 12S Ultra με κάμερα 50.3MP

Κοιτάζοντας το τωρινό τοπίο των smartphones με τις καλύτερες κάμερες, η Xiaomi βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ξεπερνώντας ακόμα και κολοσσούς όπως την Apple με το iPhone 13 Pro.

Η νεότερη συνεργασία της κινεζικής εταιρίας ευελπιστεί όμως να τη φέρει στην κορυφή των μετρήσεων από καταξιωμένα μέσα που δημοσιεύουν κατά καιρούς σχετική αρθρογραφία.

Το Mi 11 Ultra θεωρείται από το DXOMark το καλύτερο της Xiaomi και κατακτά την τρίτη θέση στο εν λόγω website, όμως η Xiaomi ετοιμάζει κάτι ακόμα.

Η συνεργασία της με την θρυλική Leica και στη σειρά smartphones 12S θα συμβεί φέτος και στόχος της να εκθρονίσει κάθε συσκευή που έχει περάσει από τα χέρια μας, όσον αφορά την κάμερα φυσικά. Αν και μόλις μας έδειξε τα πρώτα teasers η συσκευή δείχνει αρκετά ισχυρή και το κομμάτι του αισθητήρα αναλαμβάνει o IMX989 της Sony, που φέρει Quad-Bayer pixel array, pixels μεγέθους 1.6μm και 4 σε 1 pixel binning όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα specs της εντυπωσιακής κατά τα άλλα συσκευής, ενώ να αναφέρουμε ότι συνοδεύεται από laser autofocus και macro focus ενώ ο φακός της Leica είναι σε αντιστοιχία ίδιος με έναν 23mm F1.9 ασφαιρικός φακός (ASPH).

Οι demo φωτογραφίες δείχνουν πραγματικά όμορφα αποτελέσματα, ενώ η συμβολή της Leica φαίνεται πέρα από την ποιότητα του φακού, και στο λογισμικό για την μετέπειτα επεξεργασία των φωτογραφιών.

Τα δύο επόμενα smartphones, Xiaomi 12S και 12S Pro φέρουν τον πιο μικρό αισθητήρα Sony IMX707 ενώ οι τιμές τους ξεκινούν από τα $600 στην Κίνα.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα