Φήμες θέλουν τον κολοσσό Nikon να σταματά τις μηχανές DSLR

Μεγάλα τα νέα που έρχονται από το εξωτερικό και θέλουν την Ιαπωνική Nikon να στρέφεται στην ολοένα αυξανόμενη αγορά των mirrorless, αφήνοντας μια ιστορική αγορά σε λιγότερα χέρια.

Οι SLR, ή αλλιώς οι single lens reflex, είναι μηχανές με έναν μετακινούμενο καθρέφτη και η τεχνολογία τους έχει μείνει σχεδόν ίδια από την εποχή των film, μόνο που τώρα στη σύγχρονη εποχή, οι μηχανές χρησιμοποιούν ψηφιακούς αισθητήρες πολλών megapixel.

Η Nikon μαζί με την Canon, και πολλές ακόμα πιο ιστορικές εταιρίες, αποτελούσαν για χρόνια τις καλύτερες λύσεις για όσους ήθελαν μια επαγγελματικού ύφους μηχανή, ενώ οι SLR θεωρούνται ακόμα και σήμερα από τις πιο ποιοτικές μηχανές για φωτογραφίες που μπορεί να αγοράσει κάποιος.

Με την είσοδο των mirrorless πριν αρκετά χρόνια, η αγορά των SLR άρχισε να αποκτά ανταγωνιστές από αυτές τις μικρότερες σε μέγεθος μηχανές και όπως τονίζει το όνομά τους, η έλλειψη καθρέφτη στο εσωτερικό σήμαινε ταυτόχρονα και μειωμένο βάρος.

Η είδηση-βόμβα έφτασε στα αφτιά της Nikon η οποία απάντησε με δηλώσεις λέγοντας πως “το άρθρο είναι μόνο θεωρίες και η Nikon ουδέποτε έκανε κάποια αντίστοιχη ανακοίνωση. Η Nikon θα συνεχίσει την παραγωγή, τις πωλήσεις και το service των ψηφιακών SLR της”.

Τόσο η Nikon όμως, όσο και οι ανταγωνιστές της έχουν ήδη δοκιμάσει – και με μεγάλη επιτυχία – να εισέλθουν στην αγορά των mirrorless με μοντέλα αντάξια πλέον παλαιότερων μηχανών SLR. Αν και ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσουμε για τον “θάνατο των SLR”, ειδήσεις όπως αυτή θα πρέπει να μας προετοιμάζουν για μια πιθανή επικράτηση των mirrorless σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα της φωτογραφίας.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα