Στις 29 Αυγούστου η “κανονική” αποκάλυψη των AMD Ryzen 7000

Η AMD θα μας δώσει όλα τα δεδομένα για τη νέα γενιά των επεξεργαστών της, όπως και τις τιμές τους, στις 29 Αυγούστου.

Μπορεί να γνωρίζουμε κάποια στοιχεία για τα τέσσερα βασικά μοντέλα των Ryzen 7000, και ίσως κάποια ακόμα στοιχεία για τις τιμές τους, όμως τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο από την AMD. Η επίσημη κυκλοφορία (ή ανακοίνωση), σύμφωνα με πληροφορίες θα συμβεί στις 29 Αυγούστου και η εταιρία έχει ετοιμάσει ένα ειδικό livestream στο YouTube.

Οι επεξεργαστές αποτελούν το επόμενο μεγάλο βήμα της εταιρίας φέρνοντας μαζί το ολοκαίνουργιο socket AM5 αλλά και πλατφόρμα βασισμένη στα 600 Series με ισχυρότερα τα X670 και X670E, τα οποία έρχονται με όλα τα μοντέρνα χαρακτηριστικά όπως PCIe Gen5 και DDR5.

Οι επεξεργαστές θα είναι οι πρώτοι της αγοράς που θα κατασκευάζονται στα 5nm της TSMC, ενώ το I/O die θα κατασκευάζεται στα 6nm παρέχοντας και ενσωματωμένα γραφικά, για πρώτη φορά στην ιστορία των “κανονικών” Ryzen, που δεν ανήκουν δηλαδή στη σειρά G.

Από πλευράς επιδόσεων, η AMD μας έχει υποσχεθεί αρκετά και μένει να δούμε τι έχουν να μας πουν, ειδικά τη στιγμή που η Intel ετοιμάζει τη 13η γενιά Intel Core έχοντας άγριες διαθέσεις και Extreme Performance mode που θα καταναλώνει περί τα 350W – σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα